Now Reading:
BIMEP 2019 – najveća međimurska biciklijada održati će se 22. travnja
Full Article 2 minutes read

BIMEP 2019 – najveća međimurska biciklijada održati će se 22. travnja

bimep

Tradicionalna manifestacija Biciklima međimurskim putevima – BIMEP 2019 održat će se na Uskrsni ponedjeljak, 22. travnja u sklopu Dana Županije te povodom Svjetskog dana zdravlja i Dana planeta Zemlje, kako je predstavljeno na radnom sastanku održanom u prostorijama Međimurske županije.

Zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman predstavila je turistički potencijal BIMEP-a. Kako biciklizam postaje sve popularniji način aktivnog provođenja slobodnog vremena, cikloturizam je u stalnom porastu. Međimurje se i kroz BIMEP, a i preko biciklijada koje organiziraju pojedini gradovi i općine, pokazalo kao idealna cikloturistička destinacija. I to zahvaljujući svojim prirodnim ljepotama, autohtonoj gastronomiji, bogatstvu povijesne i kulturne baštine i uređenim biciklističkim stazama. Stoga je BIMEP uključen u projekt Bicikliranje u mreži/Cycling in a Network 2.0 koji se provodi u okviru EU projekta INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska.

BIMEP je manifestacija koja objedinjuje cijelo Međimurje i organiziran je sa željom da se ukaže na potrebu redovne tjelesne aktivnosti za zdravlje svakog čovjeka te da svatko od nas bicikliranjem čini dobro za svoje zdravlje.

Utrka počinje u 9 sati, a punktovi će se nalaziti u Donjem Kraljevcu, Svetoj Mariji, Donjoj Dubravi, Kotoribi, Prelogu, Orehovici, Čakovcu, Pušćinama, Macincu, Gornjem Mihaljevcu, Lopatincu, Štrigovi, Svetom Martinu na Muri, Murskom Središću, Domašincu i Podturnu. Organizatori BIMEP-a su Međimurski savez sportske rekreacije Sport za sve i Međimurska županija.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.