Now Reading:
U službenom posjetu gradu Koprivnici boravio je veleposlanik Ruske Federacije Anvar Azimov
Full Article 2 minutes read

U službenom posjetu gradu Koprivnici boravio je veleposlanik Ruske Federacije Anvar Azimov

jaksic

U službenom posjetu gradu Koprivnici boravio je veleposlanik Ruske Federacije, Nj. E. g. Anvar Azimov. Prilikom posjeta organiziran je prijem kod gradonačelnika grada Koprivnice Mišela Jakšića sa zamjenicama Melitom Samoborec i Ksenijom Ostriž te predsjednikom gradskog Vijeća Ivanom Palom , a na istom je sudjelovao i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić sa suradnicima.

-Velika dobrodošlica i zahvala gospodinu Azimovu koji nam je ukazao veliku čast da posjeti naš grad i županiju. Veseli nas ovaj posjet i zbog prošlosti i sadašnjosti jer svi jako dobro znamo kolike su snažne i duboke veze naše zemlje s Ruskom Federacijom, koliko ima prostora za pojačanje kulturne suradnje i sigurno je ovaj današnji posjet samo jedan dobar temelj za nastavke suradnje. Jako nam puno znači i zbog veze našeg gospodarstva sa samom Rusijom jer rusko tržište našim izvoznicima igra jako veliku ulogu u krajnjem rezultatu. Sretan sam jer smo danas dogovorili da nam se još više otvore vrata za daljnju suradnju u svim segmentima te se stoga još jednom zahvaljujem gospodinu Azimovu na podršci koju je dao našem gradu, županiji i samoj Hrvatskoj – izjavio je gradonačelnik Jakšić

Veleposlanik Azimov je pokazao interes za društvenim, političkim i gospodarskim temama vezanih uz Koprivnicu i županiju te se susreo s predstavnicima gospodarskog i političkog života našeg kraja. Jedan od najistaknutijih ruskih diplomata, koji ima veliko povjerenje kod ruskog predsjednika Vladimira Putina. Pošto govori 12 jezika, nakon održanog radnog sastanka medijima se obratio na hrvatskom jeziku.

-Toliko da znate, u vašem kraju sam po drugi puta, a on je jako lijep i dobar kao i odnos naših dvaju naroda. Želim još raditi na hrvatsko-ruskim odnosima, posebno na kontaktima između vašega i ruskih gradova. Suradnja s vašim krajem u gospodarskom smislu, mislim na Podravku i Belupo, je dobra, ali možemo i moramo još poraditi na tome da se poboljša . Imate dobrog gradonačelnika, župana i dožupana te predsjednika vijeća koji rade za interese naroda. Napominjem, Rusi i Hrvati dva su prijateljska naroda – izjavio je veleposlanik Azimov.Iskoristio je i priliku da se u prostoru Gradske vijećnice obrati i zahvali zaposlenicima Gradske uprave, vijećnicima te gospodarstvenicima grada Koprivnice na srdačnom prijemu.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.