Now Reading:
Danas i sutra očekuju nas dva najhladnija dana u travnju. U gorju moguća i pokoja pahulja snijega
Full Article 2 minutes read

Danas i sutra očekuju nas dva najhladnija dana u travnju. U gorju moguća i pokoja pahulja snijega

prognoza

Sljedećih će dana biti relativno kišovito a ponegdje je, posebice u središnjoj Hrvatskoj, zbog često obilnije kiše za danas objavljeno upozorenje narančastog stupnja, drugog od moguća tri, koji označava “opasno vrijeme” prema standardima MeteoAlarma, piše Zoran Vakula u svojoj prognozi za HRT.

Pritom će se i temperatura zraka sniziti, zamjetnije u unutrašnjosti, posebice u četvrtak i petak, koji bi ponegdje mogli biti i najhladniji dani u ovome travnju. Stoga ne treba čuditi ako se u noći na petak i u petak ujutro mjestimice u zapadnim krajevima, osobito u gorju, nakratko pojave i snježne pahulje.

Prema prognozi DHMZ-a danas nas očekuje promjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno, povremeno s kišom, u Dalmaciji i Slavoniji i pljuskovima s grmljavinom. U sjevernim kopnenim predjelima mjestimice će biti obilnije kiše. Vjetar slab do umjeren, većinom sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu u okretanju na buru. U unutrašnjosti mjestimice magla. Najviša dnevna temperatura od 8 do 13, na Jadranu i u istočnim krajevima od 14 do 18 °C.

Sutra u unutrašnjosti prevladavati će oblačno, povremeno s kišom, u gorju sa susnježicom i snijegom. Na Jadranu djelomice sunčano, a uz više oblaka osobito u Dalmaciji mjestimice će biti kiše ili ponekog pljuska. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorju i sjeveroistočni. Na većem dijelu Jadrana će puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura s olujnim udarima, na jugu jugo. Jutarnja temperatura između 1 i 6, na Jadranu 8 i 12, a najviša dnevna od 5 do 9, na Jadranu između 12 i 16 °C.

www.sjever.hr/DHMZ

Input your search keywords and press Enter.