Now Reading:
Međimurci na sajmu u Klagenfurtu
Full Article 2 minutes read

Međimurci na sajmu u Klagenfurtu

klagenfurt

Turistička zajednica Međimurske županije je po prvi puta predstavila Međimurje na austrijskom sajmu Freizeit/Auto&Bike koji je prošloga vikenda održan u Klagenfurtu. Ove godine ponudu je predstavilo 452 izlagača, a u tri dana zabilježeno je više od 47.000 posjetitelja.

Brojni posjetitelji klagenfurtskog sajma nisu krili oduševljenje štandom TZ Međimurske županije, a posebno su ih se dojmili specijaliteti međimurske kuhinje koje je pripremala Slađana Herman. Obzirom da je Međimurje na stranim turističkim tržištima sve više prepoznato kao vinska regija svoja su vina te nadolazeće Urbanovo predstavili vinska kuća Dvanajščak-Kozol te Jakopić. Uz hranu i vino na štandu su bili i predstavnici centra dr. Rudolf Steiner koji okuplja proizvođače ekoloških i biodinamičkih proizvoda te predstavnici LifeClass Termi Sveti Martin.

Nakon otvorenja i obilaska Sajma, zamjenica župana Sandra Herman te voditelj ureda TZ Međimurske županije Rudi Grula sastali su se sa predstavnicima regionalnih i lokalnih vlasti te klagenfurtskog sajma, dr. Peterom Kaiserom predsjednikom Vlade pokrajine Koruške, dr. Mariom Luise Mathiaschitz, gradonačelnicom Klagenfurta i dr.Bernhardom Erlerom, direktorom sajma te je s gradonačelnicom Klagenfurta dogovorena posebna prezentacija Međimurja koja će biti održana na jesen.

Zamjenica župana Sandra Herman susrela se i s glavnim tajnikom Saveza Alpe Jadran Thomasom Pseinerom s kojim je razgovarala o mogućnostima unapređenja suradnje na području turizma u okviru Saveza čija je Međimurje članica od 2013. godine. Glavni tajnik Pseiner izrazio je zadovoljstvo nastupom Međimurske županije na Sajmu te je izrazio nadu da će to pridonijeti i jačanju veza između Koruške i Međimurja kao i pozicioniranja na turističkoj karti Saveza Alpe Jadran. Započeti su i razgovori o budućoj suradnji Srednje škole Prelog sa strukovnom školom iz Villacha.
Zamjenica župana Sandra Herman je kazala: „Posljednjih godina činimo puno kako bismo kao Županija pridonijeli unapređenju turističke ponude Međimurja. Iznimno sam zadovoljna posjećenošću našeg izlagačkog prostora te interesom posjetitelja za sve sadržaje koje smo promovirali od gastro i eno ponude do aktivnog odmora, biciklizma, toplica Sv. Martin, Centra dr. Rudolf Steiner. Dogovoreni su konkretni poslove s turoperatorima, ali i promocija kojom ćemo već ove jeseni stanovnicima jednog od najbogatijih i najrazvijenijih gradova Austrije – Klagenfurtu predstaviti Međimurje.“ Zamjenica je posebno zahvalila i gospodi Orešković koji su uvelike pomogli organizaciji uspješnog nastupa na ovogodišnjem Sajmu u Klagenfurtu.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.