Now Reading:
Nova igraonica u Dječjoj bolnici Srebrnjak
Full Article 2 minutes read

Nova igraonica u Dječjoj bolnici Srebrnjak

bandić bolnica

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić zajedno s malenom pacijenticom Katijom rezanjem vrpce otvorio je novu igraonicu u Dječjoj bolnici Srebrnjak. Uspješan projekt igraonice, realiziran uz pomoć Grada Zagreba, nastao je na inicijativu humanitarne udruge fra Mladen Hrkač. Cilj je bio oplemeniti bolnički prostor kako bi najmlađima pružilo što ugodnije iskustvo dolaska u bolnicu i povratka u svakodnevnicu nakon završetka liječenja.

Jako sam zadovoljan zbog svih ovih nasmiješenih lica kojima sam okružen i velika mi je čast danas otvoriti ovu igraonicu i samim time započeti jedno novo poglavlje ove najveće male bolnice u Hrvatskoj istaknuo je gradonačelnik .

Ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak dr.sc. Boro Nogalo naglasio je kako je bitno da kad djeca dođu u bolnicu, da obave pregled u što opuštenijoj atmosferi i da se osjećaju kao da su doma.Skupa sa stručnim aspektom liječenja to svakako ima utjecaj na što kraći boravak u bolnici. U tome nam u veliko pomažu volonteri udruge ”fra Mladen Hrkač”.  Imamo jako dobru reakciju djece i njihovih roditelja, to je ono što nam najviše pomaže u tome da svaki dan ustrajemo u namjeri budemo što bolji u ovome poslu.

Inače, spomenuta Udruga pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama koje dolaze u Zagreb na liječenje i njihovim obiteljima. Pružanje pomoći, između ostalog, očituje se u vidu osiguranja smještaja, prehrane, sufinanciranja troškova prijevoza te potpore pri rješavanju administrativnih zahtjeva i prepreka.

Beskrajno sam zahvalan gradonačelniku i Gradu koji nam pruža potporu u pomoći najslabijima. Nadam se da se uskoro opet vidimo na otvorenju vanjskog dječjeg igrališta bolnice, za kraj je dodao predsjednik Udruge Ivan Soldo.

Opremanje i adaptacija igraonice sufinancirana je od Grada Zagreba, putem Javnog natječaja kroz projekt Udruge – Omogućimo prijateljsko okruženje za oboljele. Grad je u spomenuto uložio 40 000 kuna, a njegova ukupna vrijednost iznosi 104 000 kuna.

Tekst i foto zagreb.hr

Input your search keywords and press Enter.