Now Reading:
Na Sveučilištu Sjever svečano otvoren 17. Festival znanosti
Full Article 50 second read

Na Sveučilištu Sjever svečano otvoren 17. Festival znanosti

sjever kc

U prostoru Sveučilišnog centra Koprivnica Sveučilišta Sjever svečano je otvoren 17. Festival znanosti, koji se po prvi put održava u Koprivnici, odnosno na Sveučilištu Sjever, sve do 13. travnja.

Otvorenju je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je pozvao sve zainteresirane da posjete ovaj jedinstveni događaj te pohvalio Sveučilište što na ovaj način znanost približava širokoj javnosti. Sveučilišni centar Koprivnica domaćin je ove manifestacije u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom „Fran Galović“, a ona se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Festival znanosti je događanje čiji je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja. Tema ovogodišnjeg Festivala su „BOJE“, a odgovorit će se na pitanja kako vidimo boje, što je uopće boja, zašto je nebo plavo te zašto je Sunce žuto, oblaci bijeli, krv crvena, a klorofil zelen.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.