Now Reading:
Kuglački klub „Željezničar“ Čakovec među deset najboljih kuglačkih klubova u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

Kuglački klub „Željezničar“ Čakovec među deset najboljih kuglačkih klubova u Hrvatskoj

kuglači čakovec

Krajem ožujka članovi Kuglačkog kluba „Željezničar“ Čakovec osvojili su naslov prvaka 1.B Hrvatske kuglačke lige Sjever. Taj im je plasman omogućio automatski ulazak u društvo deset najboljih klubova u Hrvatskoj, odnosno u najviši rang natjecanja – 1. A ligu.

Trener Zvonimir Žinić, predsjednik kluba Anđelko Crnčec, kapetan ekipe Predrag Turk, kuglači Zoran Jagić, Predrag Turk, Ninoslav Mikac, Igor Ružić, Bojan Košak, Franjo Gosarić i Franjo Levačić svoje su dojmove ispričalina prijemu kod župana Međimurske županije Matije Posavca. Iako su bili spriječeni nazočiti prijemu, dio uspješne momčadi su i Tomislav Tvarog te Bojan Plevnjak.Kuglački klub „Željezničar“ prošle je godine proslavio 40 godina djelovanja, a njegovim članovima ovo je treći put da su se plasirali u najvišu državnu ligu. Iz 1. A lige ispali su prije dvije godine, no ovih su se dana vratili na staze stare slave.

Prije tri godine obnovljena je i kuglana na stadionu SRC Mladost u kojoj 30-ak članova kluba trenira dvaput tjedno. „Uz prvu, djeluje i druga momčad u kojoj uglavnom igraju mladi kuglači, tako da se u ligaškim natjecanjima natječemo s dvije ekipe. Druga ekipa je u 3. Hrvatskoj kuglačkoj ligi sjever zona Varaždin,“ objasnio je predsjednik kluba Anđelko Crnčec te dodao kako osim momčadskih, klub bilježi i pojedinačne uspjehe.

Župan Matija Posavec čestitao je kuglačima te im zaželio mnogo uspjeha i ove subote, kada će u osmini finala Ekipnog kupa Republike Hrvatske na domaćem terenu snage odmjeriti s ekipom splitskog Mertojaka, aktualnim viceprvakom Hrvatske.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.