Now Reading:
Kuglački klub „Željezničar“ Čakovec među deset najboljih kuglačkih klubova u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

Kuglački klub „Željezničar“ Čakovec među deset najboljih kuglačkih klubova u Hrvatskoj

kuglači čakovec

Krajem ožujka članovi Kuglačkog kluba „Željezničar“ Čakovec osvojili su naslov prvaka 1.B Hrvatske kuglačke lige Sjever. Taj im je plasman omogućio automatski ulazak u društvo deset najboljih klubova u Hrvatskoj, odnosno u najviši rang natjecanja – 1. A ligu.

Trener Zvonimir Žinić, predsjednik kluba Anđelko Crnčec, kapetan ekipe Predrag Turk, kuglači Zoran Jagić, Predrag Turk, Ninoslav Mikac, Igor Ružić, Bojan Košak, Franjo Gosarić i Franjo Levačić svoje su dojmove ispričalina prijemu kod župana Međimurske županije Matije Posavca. Iako su bili spriječeni nazočiti prijemu, dio uspješne momčadi su i Tomislav Tvarog te Bojan Plevnjak.Kuglački klub „Željezničar“ prošle je godine proslavio 40 godina djelovanja, a njegovim članovima ovo je treći put da su se plasirali u najvišu državnu ligu. Iz 1. A lige ispali su prije dvije godine, no ovih su se dana vratili na staze stare slave.

Prije tri godine obnovljena je i kuglana na stadionu SRC Mladost u kojoj 30-ak članova kluba trenira dvaput tjedno. „Uz prvu, djeluje i druga momčad u kojoj uglavnom igraju mladi kuglači, tako da se u ligaškim natjecanjima natječemo s dvije ekipe. Druga ekipa je u 3. Hrvatskoj kuglačkoj ligi sjever zona Varaždin,“ objasnio je predsjednik kluba Anđelko Crnčec te dodao kako osim momčadskih, klub bilježi i pojedinačne uspjehe.

Župan Matija Posavec čestitao je kuglačima te im zaželio mnogo uspjeha i ove subote, kada će u osmini finala Ekipnog kupa Republike Hrvatske na domaćem terenu snage odmjeriti s ekipom splitskog Mertojaka, aktualnim viceprvakom Hrvatske.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.