Now Reading:
Karatistica Ines Grdenić u Zagrebačkoj županiji
Full Article 2 minutes read

Karatistica Ines Grdenić u Zagrebačkoj županiji

zamjenica zgz

Zamjenica župana Nadica Žužak primila je, i u ime Županije prigodno nagradila, karatisticu Ines Grdenić, brončanu sa ovogodišnjega Europskog prvenstva u karateu za mlađe seniorke, u kategoriji do 50 kilograma. Prvenstvo je, uz sudjelovanje karatista iz 51 države, održano u Danskoj.

„Vratila sam se s rezultatom. S medaljom oko vrata! Naravno, u to je uloženo puno truda. Drago mi je što se to na kraju i isplatilo“, rekla je Ines, članica Karate kluba Velika Gorica i studentica na Pravnom fakultetu.

Brončana medalja s prvenstva u Danskoj već je peta medalja koju je Ines osvojila na europskim i svjetskim natjecanjima. Nakon povratka s Europskoga prvenstva, Ines je na prvenstvu Hrvatske, također u kategoriji mlađih seniorki, osvojila prvo mjesto. Nakon toga prešla je u kategoriju seniorki.

„Velika je to razlika i puno jača kategorija. No, nadam se da i u njoj mogu osvajati medalje. Ništa nije nedostižno, ‘kockice’ za medalju treba posložiti u glavi“, rekla je Ines, koja ima status vrhunske sportašice u razvojnom programu Hrvatskoga olimpijskog odbora.

Zamjenica Žužak je rekla da Ines svojim sportskim uspjesima promovira i Zagrebačku županiju i grad u kojemu živi. Podsjetila je i na ulaganja Županije u sport, za što je ove godine u proračunu predviđeno 7 milijuna kuna.

U ime Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije prijemu je prisustvovao Boris Makarun, zamjenik predsjednika Zajednice, rekavši da je uspjeh mlade velikogoričke karatistice još jedan dokaz da „novac uložen u sport nije bačen novac“.

Županija je Ines nagradila s poklon bonom za kupnju sportske opreme u vrijednosti 3000 kuna.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.