Now Reading:
Karatistica Ines Grdenić u Zagrebačkoj županiji
Full Article 2 minutes read

Karatistica Ines Grdenić u Zagrebačkoj županiji

zamjenica zgz

Zamjenica župana Nadica Žužak primila je, i u ime Županije prigodno nagradila, karatisticu Ines Grdenić, brončanu sa ovogodišnjega Europskog prvenstva u karateu za mlađe seniorke, u kategoriji do 50 kilograma. Prvenstvo je, uz sudjelovanje karatista iz 51 države, održano u Danskoj.

„Vratila sam se s rezultatom. S medaljom oko vrata! Naravno, u to je uloženo puno truda. Drago mi je što se to na kraju i isplatilo“, rekla je Ines, članica Karate kluba Velika Gorica i studentica na Pravnom fakultetu.

Brončana medalja s prvenstva u Danskoj već je peta medalja koju je Ines osvojila na europskim i svjetskim natjecanjima. Nakon povratka s Europskoga prvenstva, Ines je na prvenstvu Hrvatske, također u kategoriji mlađih seniorki, osvojila prvo mjesto. Nakon toga prešla je u kategoriju seniorki.

„Velika je to razlika i puno jača kategorija. No, nadam se da i u njoj mogu osvajati medalje. Ništa nije nedostižno, ‘kockice’ za medalju treba posložiti u glavi“, rekla je Ines, koja ima status vrhunske sportašice u razvojnom programu Hrvatskoga olimpijskog odbora.

Zamjenica Žužak je rekla da Ines svojim sportskim uspjesima promovira i Zagrebačku županiju i grad u kojemu živi. Podsjetila je i na ulaganja Županije u sport, za što je ove godine u proračunu predviđeno 7 milijuna kuna.

U ime Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije prijemu je prisustvovao Boris Makarun, zamjenik predsjednika Zajednice, rekavši da je uspjeh mlade velikogoričke karatistice još jedan dokaz da „novac uložen u sport nije bačen novac“.

Županija je Ines nagradila s poklon bonom za kupnju sportske opreme u vrijednosti 3000 kuna.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.