Now Reading:
SDP i Reformisti zajedno izlaze na izbore u Varaždinu
Full Article 3 minutes read

SDP i Reformisti zajedno izlaze na izbore u Varaždinu

sdp

Na konferenciji za medije održanoj u prostorijama 6. mjesnog odbora Banfica, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin, Miroslav Marković i predsjednica varaždinske Gradske organizacije Reformista, Natalija Martinčević, potpisali su Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Vijeća mjesnih odbora koji će se održati 5. svibnja ove godine.

Marković i Martinčević složili su se da je zajednički izlazak na izbore nastavak dobre, kvalitetne i korektne suradnje u proteklih četiri godine po svim mjesnim odborima, a s obzirom da kao stranke dijele iste vrijednosti ovaj potez zapravo je logičan slijed.
– Izbori za Vijeća mjesnih odbora trenutak su kada trebamo svi zajedno pokazati da nismo zadovoljni načinom vođenja Grada od strane aktualne gradske vlasti predvođene gradonačelnikom Čehokom i HDZ-om i da građani Grada Varaždina zaslužuju bolje. – naglasila je Martinčević.

Postoji mnogo problema u Gradu Varaždinu od kojih je Martinčević istaknula kako bale u Brezju ne samo da nisu riješene već se problem produbljuje novim odlukama, a financijski rizici za naše građane se dodatno povećavaju, neutemeljeno povećanje računa za smeće, povećanje komunalne naknade, potpuno ne znanje i nesnalaženje u EU projektima, te skupljanje jeftinih političkih poena najavom cijelog niza nepostojećih projekata poput Kučanske rampe (bez rokova za početak i kraj, bez izvora financiranja) kao i Dom za starije i nemoćne u Biškupcu. Osim cijelog niza financijskih i infrastrukturnih problema, vrijeđanje i nekulturno ponašanje gradonačelnika i prema legitimno izabranim vijećnicima i prema građanima postali su svakodnevnica.


– Uloga Vijeća mjesnih odbora je da pomognu svojim građanima da brže riješe probleme koje imaju u svojoj zgradi, ulici ili kvartu. Nažalost, iako su Vijeća mjesnih obora prvi i direktni kontakt lokalne vlasti s građanima, ova gradska vlast od prvog dana je odlučila da ta komunikacija njima ne treba. Ne samo da nisu komunicirali, već su i predsjednike Vijeća lažno optuživali za nerad i rastrošnost kako bi diskreditirali njih i stranke iz kojih dolaze, prije svega upravo SDP i Reformiste. – naglasio je predsjednik Gradskog SDP-a Marković.

Na konferenciji za medije uz predsjednike Gradskih organizacija Markovića i Martinčević, prisustvovali su: Gordana Marsenić i Luka Zrinski, potpredsjednici Gradske organizacije SDP-a Varaždin, Nedeljko Novak, tajnik SDP-a Varaždin i Dražen Jagić, Darko Detelj, potpredsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin, Mirjana Soldatek, tajnica Gradske organizacije Reformista Varaždin i Ivana Golubić Horvat, predsjednica 2. mjesnog odbora Varaždin.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.