Now Reading:
SDP i Reformisti zajedno izlaze na izbore u Varaždinu
Full Article 3 minutes read

SDP i Reformisti zajedno izlaze na izbore u Varaždinu

sdp

Na konferenciji za medije održanoj u prostorijama 6. mjesnog odbora Banfica, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin, Miroslav Marković i predsjednica varaždinske Gradske organizacije Reformista, Natalija Martinčević, potpisali su Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Vijeća mjesnih odbora koji će se održati 5. svibnja ove godine.

Marković i Martinčević složili su se da je zajednički izlazak na izbore nastavak dobre, kvalitetne i korektne suradnje u proteklih četiri godine po svim mjesnim odborima, a s obzirom da kao stranke dijele iste vrijednosti ovaj potez zapravo je logičan slijed.
– Izbori za Vijeća mjesnih odbora trenutak su kada trebamo svi zajedno pokazati da nismo zadovoljni načinom vođenja Grada od strane aktualne gradske vlasti predvođene gradonačelnikom Čehokom i HDZ-om i da građani Grada Varaždina zaslužuju bolje. – naglasila je Martinčević.

Postoji mnogo problema u Gradu Varaždinu od kojih je Martinčević istaknula kako bale u Brezju ne samo da nisu riješene već se problem produbljuje novim odlukama, a financijski rizici za naše građane se dodatno povećavaju, neutemeljeno povećanje računa za smeće, povećanje komunalne naknade, potpuno ne znanje i nesnalaženje u EU projektima, te skupljanje jeftinih političkih poena najavom cijelog niza nepostojećih projekata poput Kučanske rampe (bez rokova za početak i kraj, bez izvora financiranja) kao i Dom za starije i nemoćne u Biškupcu. Osim cijelog niza financijskih i infrastrukturnih problema, vrijeđanje i nekulturno ponašanje gradonačelnika i prema legitimno izabranim vijećnicima i prema građanima postali su svakodnevnica.


– Uloga Vijeća mjesnih odbora je da pomognu svojim građanima da brže riješe probleme koje imaju u svojoj zgradi, ulici ili kvartu. Nažalost, iako su Vijeća mjesnih obora prvi i direktni kontakt lokalne vlasti s građanima, ova gradska vlast od prvog dana je odlučila da ta komunikacija njima ne treba. Ne samo da nisu komunicirali, već su i predsjednike Vijeća lažno optuživali za nerad i rastrošnost kako bi diskreditirali njih i stranke iz kojih dolaze, prije svega upravo SDP i Reformiste. – naglasio je predsjednik Gradskog SDP-a Marković.

Na konferenciji za medije uz predsjednike Gradskih organizacija Markovića i Martinčević, prisustvovali su: Gordana Marsenić i Luka Zrinski, potpredsjednici Gradske organizacije SDP-a Varaždin, Nedeljko Novak, tajnik SDP-a Varaždin i Dražen Jagić, Darko Detelj, potpredsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin, Mirjana Soldatek, tajnica Gradske organizacije Reformista Varaždin i Ivana Golubić Horvat, predsjednica 2. mjesnog odbora Varaždin.

Input your search keywords and press Enter.