Now Reading:
Stiže veća promjena vremena. Pljuskovi i grmljavine u drugom dijelu dana i navečer
Full Article 1 minutes read

Stiže veća promjena vremena. Pljuskovi i grmljavine u drugom dijelu dana i navečer

kiša

U četvrtak navečer čeka nas veća promjena vremena. U cijeloj će Hrvatskoj biometeorološke prilike biti nepovoljne. Nesanica, pojava glavobolje, slaba koncentracija i smanjena radna učinkovitost moguće su kod osjetljivih ljudi.

Danasu prvom dijelu dana djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te razmjerno vjetrovito. Mjestimice može pasti malo kiše, uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega. Navečer i u noći jače naoblačenje s kišom, lokalno u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom zahvatit će najprije sjeverni Jadran te Gorski kotar. Vjetar umjeren do jak južni i jugoistočni, a na Jadranu jako i olujno jugo. Najviša dnevna od 15 do 19, u središnjim i istočnim predjelima između 19 i 22 °C.

U iduća tri dana promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, nestabilno i svježije. U petak jače naoblačenje uz kišu i pljuskove s grmljavinom. Kiša će biti obilna na Jadranu i predjelima uz njega, a uz pad temperature u gorju će prelaziti u snijeg. U subotu je poneki pljusak moguć na krajnjem jugu, a u nedjelju posvuda. Vjetar na kopnu uglavnom slab, u petak do umjeren jugoistočni.

www.sjever.hr/DHMZ

Input your search keywords and press Enter.