Now Reading:
Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica uz bogat program proslavio 28. rođendan
Full Article 3 minutes read

Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica uz bogat program proslavio 28. rođendan

kckzz dom

Dom za starije i nemoćne osoba Koprivnica u srijedu, 3. travnja bogatim je programom proslavio 28. rođendan i obljetnicu uspješnog djelovanja. Proslavi su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, pročelnice upravnih odjela i brojni gosti.

Ravnateljica Doma Vesna Križan Ravnateljica u svom je obraćanju istaknula: „Naši su korisnici ovdje pronašli topli dom, a svih ovih 28 godina nastojimo da im bude ugodno i lijepo, poštujući njihov doprinos razvoju našeg društva. Uvijek naglašavamo kako su bolji dani našeg Doma započeli 2002. godine kada nam je osnivač postala Županija, koja nas svih ovih godina svesrdno prati, kako u stručnim dijelu, tako i u financijskom. Zbog toga smo i mi zaposlenici i korisnici iznimno zahvalni, a zajedničkom sinergijom razvijamo skrb za osobe treće životne dobi na području Županije. Upravo je Županija bila prva koja je razvijala instituciju pomoći i njege u kući, preko našeg Kluba „Mariška“, a po toj smo usluzi postali prepoznatljivi i drugi su nas slijedili. Nadamo se da institucionalnu skrb za starije osobe razvijamo na ponos naših korisnika, koji ovdje mogu njegovati svoje talente i rekreirati se.“

„Manje lijepa strana je lista čekanja, to je 2600 osoba, jer je potreba za skrbi velika. Kroz naš Dom je prošlo 1649 osoba, a nadamo se da ćemo uspjeti prenamijeniti neki dio zgrade jer je najteže onima koji su teško bolesni i imaju potrebu za bolničkom skrbi. Za taj dio imamo 120 mjesta i tu nam je lista čekanja preko 10 godina, te ujedno zahvaljujem svima na strpljivosti.“, dodala je ravnateljica.

Čestitkama Domu na 28. rođendanu pridružio se i župan Darko Koren koji se osvrnuo na duge liste čekanja: „Svjesni smo da je više potreba za smještajem nego što to raspoloživi kapaciteti omogućavaju. Ovo je zapravo standard koji nadilazi prosjek, a država u najvećoj mjeri sufinancira Dom na način da korisnici po povoljnoj cijeni ovdje borave. Mi smo prije godinu dana odlučili sufinancirati smještaj starijih osoba i u našim ostalim ustanovama, a pokušavamo pronaći mogućnosti, za koje su potrebna sredstva, da to proširimo i na ostale takve kapacitete, prije svega privatne domove.“

Posebnost svečanosti bio je program učenika 3. c razreda Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica koji su govorili o svojoj brizi za bake, djedove i druge starije osobe, a u glazbenom dijelu još su nastupili Mješoviti pjevački zbor umirovljenika grada Koprivnice pod vodstvom Ane Pleskalt i korisnici Doma kao recitatori.

sjever.hr/www.kckzz.hr

Input your search keywords and press Enter.