Now Reading:
U tijeku energetska obnova Upravne zgrade Grada Pregrade
Full Article 2 minutes read

U tijeku energetska obnova Upravne zgrade Grada Pregrade

energetska obnova pregrada

Započela je 2. faza energetske obnova Upravne zgrade Grada Pregrade i aneksa te zgrade koji koriste udruge civilnog društva. Izvođač radova je Kuna-gora zanatska zadruga iz Pregrade, koja je izabrana u otvorenom postupku javne nabave male vrijednosti kao najpovoljniji ponuđač.

Krajem prethodne godine započela je 1. faza energetske obnove odnosno rekonstrukcija toplovodnog grijanja, a druga faza obuhvatit će radove na obnovi vanjske ovojnice ugradnjom nove stolarije, izvedbom fasade i izvedbom toplinske izolacije stropa i krova te izmjenu dotrajalog i neučinkovitog sustava flou i klasične rasvjete. Ugovorena cijena radova, zajedno s PDV-om iznosi 3.900.440,27 kuna.

„Cilj obnove zgrade je osigurati bolje uvjete rada, ali i financijske uštede povećanjem energetske učinkovitosti. Ovom rekonstrukcijom, na godišnjoj razini, vrijednosti potrošnje energije smanjit će se 62,66 posto“, naglasio je gradonačelnik Marko Vešligaj te spomenuo da je Grad Pregrada sredstva za sufinanciranje ovog projekta osigurao iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., u iznosu od 1.960.257,09 kn. Također, od Ministarstva regionalnog razvoja iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2018. godinu dobiveno je 883.910,57 kuna za provedbu predmetnog projekta.

Uz zgradu gradske uprave, u kojoj osim gradskih službi djeluju i druge županijske i državne službe, u planu je i energetska obnova zgrade NK Pregrada i zgrade Zemljišno knjižnog odjela za koju su sredstva za sufinanciranje također osigurana putem Europskog fonda za regionalni razvoj.

m.sopek/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.