Now Reading:
I u Međimurju plavi baloni letjeli u znak podrške osobama s poremećajem iz spektra autizma
Full Article 1 minutes read

I u Međimurju plavi baloni letjeli u znak podrške osobama s poremećajem iz spektra autizma

mz svjesnost autizam

Autizam je biološki razvojni poremećaj mozga koji se javlja u ranom djetinjstvu. Riječ je o stanju koje traje cijeli život, no pravovremenim prepoznavanjem simptoma i reagiranjem može se postići velik napredak. Mnogo je za djecu s poremećajem iz spektra autizma i njihove obitelji učinila Udruga za autizam „Pogled“.

Baš kao i danas, na Svjetski dan svjesnosti o autizmu, kada je puštanjem plavih balona s Trga Republike u Čakovcu poslana snažna poruka podrške svima koji vode tešku bitku.

Na promotivnom štandu volonteri i članovi su prodavali ukrase i uporabne predmete koji su produkt kreativnih radionica. Sav prihod utrošit će se za aktivnosti udruge i potrebne terapije njenih članova. Akciji su se ispred Međimurske županije pridružili predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenica župana Sandra Herman i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač, a najvažniji trenutak bio je onaj kada su učenici 3. Osnovne škole Čakovec u zrak pustili plave balone, za njihovog prijatelja Luku koji je danas proslavio rođendan, te sve osobe s poremećajem iz spektra autizma.

sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.