Now Reading:
Županija Koprivničko-križevačka nastavlja s financiranjem HGSS Stanice Koprivnica
Full Article 2 minutes read

Županija Koprivničko-križevačka nastavlja s financiranjem HGSS Stanice Koprivnica

koren i hgss

U prostorijama Županijske uprave, župan Darko Koren i pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Koprivnica Dejan Bojovski, potpisali su Sporazum o financiranju redovne djelatnosti HGSS Stanice Koprivnica. Potpisivanju su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite te ostali suradnici te članovi HGSS Stanice Koprivnica.

Župan Koren je rekao kako snage HGSS besprijekorno odrađuju svoj posao na području Županije, a poseban naglasak stavio je na njihovu organiziranost i kvalitetu.
„Vaš posao, osim ljudstva i opreme, traži i određeno financijsko praćenje te smo odlučili povećati sredstva koja izdvajamo, što govori u prilog tome da cijenimo vaš rad, a HGSS smatramo izuzetno važnom sastavnicom naših žurnih službi. Tu treba istaknuti da vi taj posao radite iz ljubavi i potrebno je zahvaliti vam na vašoj ulozi u zajednici u kojoj živimo, a u kojoj se pojavljuju specifične situacije koje zahtijevaju vaše vještine i spremnost. Mnogo ste napredovali i po pitanju edukacije, kontinuirano ulažete u sebe te vam još jednom zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji i svemu što činite za naše građane.“, naglasio je župan Koren.


Pročelnik Bojovski Županiji je zahvalio na podršci: „Županija je bila prva koja je primijetila potrebu za osnivanjem HGSS Stanice Koprivnica, a ove godine ćemo proslaviti tri godine od našeg osnutka. S početnih 12 članova došli smo do 31, a za to kratko vrijeme to je zaista velik uspjeh. Sve to govori kako je novac koji se ulaže opravdan, jer se ulaže u ljude koji su u svakom trenu spremni stupiti u akciju. U prošloj smo godini imali 14 akcija spašavanja, sedam intervencija, 19 osiguranja, sedam dežurstava, 14 vježbi, 88 preventivnih edukacija, 20 specijalističkih tečajeva i jedan instruktorski tečaj, što je dosta velik broj aktivnosti. U svemu tome nam je izuzetno važna podrška Županije. “


Nakon potpisivanje Sporazum prezentirani su film i fotografije koji su nastali na potražno-komunikacijskoj vježbi pod nazivom “Potraga za nestalim osobama” – Šoderica 2019., koju je organizirala Županija povodom Dana civilne zaštite Republike Hrvatske i Međunarodnog dana civilne zaštite.

m.sopek/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.