Now Reading:
Leverić optužio Čačića da je 2012. stopirao 119 milijuna kuna za razvoj gospodarstva na sjeveru Hrvatske
Full Article 2 minutes read

Leverić optužio Čačića da je 2012. stopirao 119 milijuna kuna za razvoj gospodarstva na sjeveru Hrvatske

leverić hns

Nakon što je nedavno na konferenciji za novinare predsjednik Narodne stranke – Reformisti i župan Varaždinske županije, Radimir Čačić, ponovio da je jedino rješenje za Uljanik stečaj s preustrojem i da niti jedno jamstvo koje je on kao ministra gospodarstva dao za brodogradnju, nije palo, danas je konferencijom za novinare reagirao Alen Leverić. Predsjednik županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije, i tadašnji pomoćnik ministra Čačića zadužen za industriju, je u svom žustrom nastupu rekao kako je 2012. godine u proračun Vlade stavio 119 milijuna kuna za razvoj industrije odnosno jačanje konkurentnosti industrije.

-Moram naglasiti da sam kao pomoćnik ministra gospodarstva predložio Program razvoj i jačanje konkurentnosti izvozno orijentiranih tvrtki što je izuzetno bitno za Sjever Hrvatske zbog velikog broja izvozno orijentiranih tvrtki i to u iznosu od 119 milijuna kuna što je i ušlo u proračun 2012.g., te su počele pripreme za realizaciju. Na izraziti zahtjev prvog podpredsjednika Vlade i ministra Čačića navedeni program je zaustavljen, promijenjen naziv u restrukturiranje brodogradnje, te je u rebalans proračuna 2012.g. dodano još 350 milijuna kuna te je kompletan iznos od 470 milijuna kuna otišao u brodogradnju. Upravo ovim činom dokazano je na Čačiću nisu bitni građani Varaždinske, Međimurske i Krapinsko – zagorske županije – izjavio je Leverić.

-Da budemo potpuno jasni: Čačić je dio vladajuće koalicije sa HDZ-om na nacionalnoj i županijskoj razini, stoga ovo njegovo vrijeđanje Vlade, ograđivanje i ostale dječje igrarije podsjećaju na ono potpisivanje izjave Bože Petrova kod javnog bilježnika – zaključio je Leverić.

s.kalajdžija/www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.