Now Reading:
Krapinsko-zagorska županija ulaže 2,4 mil. kuna u rekonstrukciju lokalne ceste u Krapinskim Toplicama
Full Article 2 minutes read

Krapinsko-zagorska županija ulaže 2,4 mil. kuna u rekonstrukciju lokalne ceste u Krapinskim Toplicama

Krapinsko-zagorska županija ove godine ulaže 2,4 milijuna kuna u rekonstrukciju lokalne ceste u Krapinskim Toplicama. U rekonstrukciju ceste se kreće zbog izrazito lošeg stanja te ne zadovoljenja prometnih sigurnosnih uvjeta te predstavlja opasnu dionicu u odvijanju prometa istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u Krapinskim Toplicama.

– Stanje kolnika u Zagrebačkoj ulici ovakvo kakvo je predstavlja veliku opasnost za sigurnost prometa na području Krapinskih Toplica. Pozdravljamo što je Županijska uprava za ceste donijela odluku o raspisivanju natječaja za rekonstrukciju predmetne dionica. Općina će nastaviti apel prema Hrvatskim cestama za daljnje sufinanciranje tako da očekujemo ove godine barem 1,5 mil kuna sufinacniranja radova Županijske uprave za ceste na toj lokalnoj cesti – rekao je načelnik Općine Krapinske Toplice, Ernest Svažić.

Postojeća cesta je na većem dijelu dionice oštećena, vidljive su pukotine, a moguća je i lokalna aktivacija klizišta. Oštećenja kolnika nastala su radi neadekvatne odvodnje oborinskih voda, pogotovo iznad školskog igrališta i nedovoljno dimenzionirane postojeće kolničke konstrukcije. Uz cestu su djelomično položene instalacije vodovoda, kanalizacije, plina, telefona i u zaleđu zračni vodovi elektrike i telefona. Uređenjem ulice osigurati će se kvalitetno prometovanje na prilazu centru mjesta, odgovarajuće rješenje odvodnje, poboljšanje nosivosti konstrukcije, izgradnja pješačkih staza i sigurnosti odvijanja prometa.

-Krećemo u rekonstrukciju Zagrebačke ulice u Krapinskim Toplicama. U prvoj fazi 577 metara , vrijednost investicije 2,4 milijuna kuna, a nakon sanacije klizišta koje je na toj istoj dionici gdje je vrijednost oko 600 tisuća kuna i Županijska uprava za ceste je aplicirala na natječaj Hrvatskih voda i očekujemo pola toga iznosa od 300 tisuća kuna od Hrvatskih cesta, a ostatak sredstava je ŽUC osigurao u svom proračunu. Ako bi ta sredstva stigla na vrijeme i ako bi paralelno mogli raditi i sanaciju klizišta i rekonstrukciju prvog dijela Zagrebačke ulice, to znači da bi do kraja godine mogli još i ostatak ceste od 577 metara negdje na polovici dionica povući još do kraja tako da bi čitavu ovu zagrebačku dionicu spojili – rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Dodao je da je će do kraja ove godine na području Krapinskih Toplica u županijske ceste biti uloženo 15 milijuna kuna te Krapinsko-zagorska županija financira projekte na području cijele županije prema potrebama bez obzira na stranačku pripadnost.

m.sopek/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.