Now Reading:
Smijeh u varaždinskom Domu za starije i nemoćne: Poklon HDZ-a korisnicima uz Svjetski dan kazališta
Full Article 2 minutes read

Smijeh u varaždinskom Domu za starije i nemoćne: Poklon HDZ-a korisnicima uz Svjetski dan kazališta

hdz

Svjetski dan kazališta Gradski odbor HDZ-a Grada Varaždina i Mladež HDZ-a Grada Varaždina odlučili su obilježiti s korisnicima varaždinskog Doma za starije i nemoćne poklonivši im predstavu u izvedbi glumačke družine „Profesionalci“ iz Gojanca.
– Željeli smo uljepšati dane korisnicima Doma. To je jedna u nizu aktivnosti kojima na određeni način pokazujemo brigu za korisnike Doma, za naše starije sugrađane – istaknuo je predsjednik GO HDZ-a Damir Habijan.
Tin Jurak i Sven Bunta, predsjednici Županijske i Gradske organizacije Mladeži, naglašavaju da je starijim osobama možda malo teže otići u kazalište pa su ih se sjetili na Svjetski dan kazališta i organizirali im predstavu.


– Ako oni ne mogu u kazalište, da kazalište dođe k njima – kazao je Jurak, a Bunta dodao: Neki od umirovljenika su slabije pokretni, ali na ovaj način su i oni dio Svjetskog dana kazališta.
HDZ-ov predsjednik Vijeća 5. mjesnog odbora Varaždina, Darko Novoselec, ističe stalnu brigu o korisnicima Doma za starije i nemoćne, koji se nalazi na području tog mjesnog odbora.


– Zainteresirani smo za život naših sugrađana treće životne dobi. Nastojimo im u prigodnim trenucima dati nešto prema našim mogućnostima. Danas je to predstava amaterske kazališne skupine – rekao je Novoselec.
Korisnike Doma za starije i nemoćne nasmijali su „Profesionalci“ iz Gojanca izvevši svoj najnoviji skeč „Wellness je na selu“. Osim druženja s drugim kazališnim skupinama i nastupima na različitim manifestacijama i u raznim prigodama, poput današnje u varaždinskom Domu, kazališna družina i sama u Gojancu organizira priredbe, a osnovna nit vodilja im je – puno smijeha.

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.