Now Reading:
Smijeh u varaždinskom Domu za starije i nemoćne: Poklon HDZ-a korisnicima uz Svjetski dan kazališta
Full Article 2 minutes read

Smijeh u varaždinskom Domu za starije i nemoćne: Poklon HDZ-a korisnicima uz Svjetski dan kazališta

hdz

Svjetski dan kazališta Gradski odbor HDZ-a Grada Varaždina i Mladež HDZ-a Grada Varaždina odlučili su obilježiti s korisnicima varaždinskog Doma za starije i nemoćne poklonivši im predstavu u izvedbi glumačke družine „Profesionalci“ iz Gojanca.
– Željeli smo uljepšati dane korisnicima Doma. To je jedna u nizu aktivnosti kojima na određeni način pokazujemo brigu za korisnike Doma, za naše starije sugrađane – istaknuo je predsjednik GO HDZ-a Damir Habijan.
Tin Jurak i Sven Bunta, predsjednici Županijske i Gradske organizacije Mladeži, naglašavaju da je starijim osobama možda malo teže otići u kazalište pa su ih se sjetili na Svjetski dan kazališta i organizirali im predstavu.


– Ako oni ne mogu u kazalište, da kazalište dođe k njima – kazao je Jurak, a Bunta dodao: Neki od umirovljenika su slabije pokretni, ali na ovaj način su i oni dio Svjetskog dana kazališta.
HDZ-ov predsjednik Vijeća 5. mjesnog odbora Varaždina, Darko Novoselec, ističe stalnu brigu o korisnicima Doma za starije i nemoćne, koji se nalazi na području tog mjesnog odbora.


– Zainteresirani smo za život naših sugrađana treće životne dobi. Nastojimo im u prigodnim trenucima dati nešto prema našim mogućnostima. Danas je to predstava amaterske kazališne skupine – rekao je Novoselec.
Korisnike Doma za starije i nemoćne nasmijali su „Profesionalci“ iz Gojanca izvevši svoj najnoviji skeč „Wellness je na selu“. Osim druženja s drugim kazališnim skupinama i nastupima na različitim manifestacijama i u raznim prigodama, poput današnje u varaždinskom Domu, kazališna družina i sama u Gojancu organizira priredbe, a osnovna nit vodilja im je – puno smijeha.

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.