Now Reading:
Grad Lepoglava stipendira 23 studenta
Full Article 2 minutes read

Grad Lepoglava stipendira 23 studenta

U prostorijama gradske vijećnice u Lepoglavi ugovore o stipendiranju za akademsku gdinu 2018/2019 potpisalo je 23 studenta. Time je zaključen natječaj za dodjelu gradskih stipendija na koji se prijavio 31 student. Iznos stipendije iznosi 700 kuna mjesečno.

Studentima su ispred Grada Lepoglave na dobivenim stipendijama čestitali gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač poručivši im da Grad očekuje da će svojom stručnošću, znanjem, idejama, inicijativama te aktivnostima pridonijeti njegovu razvoju. Također, istaknuli su da su kriteriji natječaja o dodijeli stipendija usuglašeni sa studentima koji su bili uključeni u cijeli proces provedbe natječaja. – Za razliku od nekih drugih jedinica lokalnih samouprava ugovori o stipendiranju s Gradom Lepoglavom potpisuju se nešto kasnije, nakon što akademska godina za koju su raspisane već traje. Tako izbjegavamo situaciju, koje su nam se nekada događale, da su studenti koji su ostvarili pravo na gradsku stipendiju ujedno ostvarili pravo i na stipendiju kroz neke druge natječaje te su odustajali od one gradske. To je stvaralo probleme i dovodilo da promjena na listi. Također, događalo se da studenti koji upišu prvu godinu nakon dva do tri mjeseca odustanu od studija što je također donosilo probleme kako Gradu tako i tim studentima – pojasnio je gradonačelnik Škvarić najavivši mogućnost da se, u dogovoru s Gradskim vijećem, podigne cenzus za dobivanje stipendija kako bi i preostalih osam studenata koji su zadovoljili kriterije natječaja, ali nisu prešli prag ostvarili pravo na stipendije koje su za ovu godinu s 500 povećane na 700 kuna.

Prema socijalno-ekonomskom kriteriju dodijeljenon je 17 stipendija, tri prema kriteriju deficitarnih zanimanja odnosno zanimanja od bitnog značaja za gospodarski razvoj grada te tri prema kriteriju uspjeha i postignuća tijekom studiranja. Kako bi naglasili važnost upravo volontiranja i uključivanja studenata u rad zajednice, jedinom studentu koji je na natječaju ostvario volonterske bodove, gradonačelnik Škvarić uručio je gradski poklon.

m.sopek/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.