Now Reading:
ČAKOVEC: Potpisan Ugovor o izvođenju radova na sanaciji nadvožnjaka u Kalničkoj ulici
Full Article 2 minutes read

ČAKOVEC: Potpisan Ugovor o izvođenju radova na sanaciji nadvožnjaka u Kalničkoj ulici

kovač čakovec

U ponedjeljak je u čakovečkoj Gradskoj vijećnici potpisan Ugovor o javnoj nabavi radova na sanaciji nadvožnjaka u Kalničkoj ulici u Čakovcu – faza 1. i faza 2. Ukupno je vrijedan 4.948.411,25 kuna, a njime je predviđena sanacija naglavnih greda stupova i pripadajućih dijelova glavnih nosača i upornjaka, te sanacija jedne strane kolnika nadvožnjaka.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i direktor tvrtke „Geotehnika“ d.o.o. iz Selca na Braču Mario Lasan. Tvrtka „Geotehnika“ d.o.o. posao je dobila putem javne nabave, temeljem projekta sanacije ovog, za normalno odvijanje prometa, izuzetno značajnog objekta. Ugovor je potpisan za dvije faze, koja predviđa sanaciju najugroženijih mjesta nosive konstrukcije te jedne trake kolnika.

Sljedeći tjedan počinje uvođenje u posao i preuzimanje gradilišta, a geotehnika će s punim intenzitetom radova započeti nakon uskrsnih blagdana. Ugovorni rok za završetak radova je 145 dana od uvođenja u posao.

Da podsjetimo, nadvožnjak u Kalničkoj ulici izgrađen je u drugoj polovici 70-tih godina prošlog stoljeća, a brigu o njemu je do 2012. godine vodila je Županijska uprava za ceste Međimurske županije. Upravo je preuzimanje ovog prometnog objekta odnosno njegova izazvalo najviše prijepora, jer u njegovu obnovu, bez obzira što se znalo u kakvom je stanju, nije uložio ništa. Nakon preuzimanja, Grad Čakovec izradio je projekt temeljite sanacije, koju obnovu ovog prometnog objekta predviđa u četiri faze. U planu je i rekonstrukcija prilaznih raskršća s Ulicom Vladimira Nazora i Vukovarskom, odnosno Zagrebačkom ulicom.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.