Now Reading:
Svečano otvorena 7 kilometara duga cesta Male Sesvete – Velike Sesvete
Full Article 3 minutes read

Svečano otvorena 7 kilometara duga cesta Male Sesvete – Velike Sesvete

cesta

U nazočnosti brojnih uzvanika i mještana svečano je otvorena novoizgrađena cesta Male Sesvete – Velike Sesvete.
Mještani ovih naselja po prvi su puta dobili asfalt, naglasio je predsjednik Mjesnog odbora Velike Sesvete Đuro Poropat, te zahvalio svima koji su pridonijeli tome: „Ne mogu opisati svoje zadovoljstvo i veselje.“
„Mještani Malih i Velikih Sesveta dugo su bili u prašini i blatu, ali sada su konačno dočekali cestu,“ naglasio je ravnatelj Županijske uprave za ceste Križevci Dragutin Guzalić prilikom otvorenja ceste te se tom prigodom osvrnuo na samu pripremu projekta rekonstrukcije.
U ime gradonačelnika Grada Križevaca Marija Rajna obratio se zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević: „U ime svih mještana hvala Ministarstvu poljoprivrede koje je omogućilo ovu cestu, bivšoj vlasti i gradskoj administraciji te ovim mještanima koji ste godinama čekali ovu cestu.“ Ujedno je poželio svima da se dugo voze po ovim cestama te najavio kako je sada sljedeći korak uvođenje autobusne linije.

„Mislim da je večeras jedan praznik za ovaj prostor. Doista se svi veselimo, a naravno da vaše veselje ne možemo nadmašiti,“ kazao je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren poželjevši da što više mladih ostane u selu.
Otvorenju je prisustvovao i izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra poljoprivrede Tugomir Majdak koji je tom prilikom istaknuo: „Čestitam na ovoj investiciji koja svjedoči da ono što mi u Ministarstvu poljoprivrede radimo da je potrebno jer vi ste sanjali ovu cestu čitav život, a ona će ostati ovim mladima.“
„Drago mi je da smo se danas okupili ovdje u ovoj prigodi. Ne bi ovoga bilo da nije bilo Đure Poropata i Steve Vukovića,“ kazao je saborski zastupnik Branko Hrg te zahvalio mještanima na strpljenju i zajedništvu.
Nakon uvodnih obraćanja, vrpcu je prerezao izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra poljoprivrede Tugomir Majdak u nazočnosti mještana i uzvanika te tako svečano otvorio cestu.
Otvorenju su ispred Grada Križevaca prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, pročelnici upravnih tijela Sandra Vuketić, Ivan Biškup i Krešimir Brunović, a proslavi se kasnije pridružio i gradonačelnik Mario Rajn.

Projektom rekonstrukcije nerazvrstane ceste Male Sesvete – Velike Sesvete asfaltirano je 5.183,62 metara ceste, mještani su po prvi puta dobili asfalt, a to je posljedično dovelo do povećane sigurnosti prometa, smanjenja operativnih troškova prometovanja, povećanja zaposlenosti građevinske operative, povećanja dostupnosti javnih usluga, ali i u konačnici sigurnijeg i bržeg dolaska hitnih i vatrogasnih vozila.
Ukupna vrijednost projekta iznosila je 3.864.586,90 kuna, od čega je Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj sufinancirao 85% iznosa, a ostatak je financiran iz Proračuna Republike Hrvatske.
Paralelno s ovom investicijom, Grad Križevci i Županijska uprava za ceste zajedničkom suradnjom financirali su asfaltiranje 2 kilometara duge dionice u Velikim Sesvetama te tako zaokružili ovo područje.

Tekst i foto križevci.hr

Input your search keywords and press Enter.