Now Reading:
Bilić odgovorio Reformistima: Poziv Čačićeve stranke na moju ostavku završni je čin moralnog spusta hrvatskog društva
Full Article 3 minutes read

Bilić odgovorio Reformistima: Poziv Čačićeve stranke na moju ostavku završni je čin moralnog spusta hrvatskog društva

dubravko bilić

Nije se trebalo dugo čekati da ludbreški gradonačelnik, SDP-ov Dubravko Bilić, odgovori Reformistima i Krešimiru Horvatu koji su ga pozvali danas da iz moralne odgovornosti podnese ostavku. Kaže da je poziv na ostavku iz Čačićeve stranke završni čin moralnog spusta hrvatskog društva. Odgovor prenosimo u cijelosti.

-Nakon moje nagodbe s Uskokom i prihvaćanja odgovornosti za počinjene propuste odjela za opće poslove AZOP-a kao dokaz moga shvaćanja morala, nije me iznenadio zahtjev pojedinih političkih grupa i pojedinaca za mojom ostavkom. Malo me iznenadilo da to čine upravo Čačićevii reformisti, ali mi ionako živimo u društvu koje je legaliziralo pljačku pojedinaca u pretvorbi i njihovo bogaćenje do tajkunskih razmjera, u društvu u kojemu je bilo noramalno opljačkati radnike i oteti im njihove plaće te poslije glumiti moralne vertikale, u društvu u kojem spisi i predmeti uglednih članova zajednice mogu nestati na neko vrijeme, a kažnjava se obične građane za neznanje – odgovara Bilić te nastavlja:

-Nagodbom oko priznanja odgovornosti za propuste drugih, unatoč tome što je Povjerenstvo za sukob interesa donijelo Odluku u kojoj po istoj optužbi odbacuju svaku moju krivnju, htio sam pokazati da odgovorno i moralno shvaćam svoj posao u kojem se svakodnevno oslanjate na rad svojih suradnika i njihovo znanje. Ponekad svi zajedno pogriješimo, ali u hrpi nedorečenih propisa, kao što su oni vezani uz pravo na naknadu za odvojeni život koje svatko može tumačiti kako mu se svidi, nisam htio kroz dugotrajno parničenje stvarati dodatnu pomutnju nego jasno reći da prihvaćam svoju odgovornost za propuste koje su počinili drugi.

Stoga je poziv Čačićeve stranke na moju ostavku završni čin moralnog spusta hrvatskog društva. Građani Ludbrega imali su priliku procijeniti moje moralne i ljudske kvalitete dva puta na izborima, kao moralne i svake druge kvalitete Reformista na zadnjim izborima i jasno su rekli što o kome misle – izjavio je Bilić.

-Ukoliko Reformisti ne vide da ih podsjetim da Grad Ludbreg normalno funkcionira, gradi nove prometnice, realizira različite projekte i prijavljuje nove te će tako biti sve do novih lokalnih izbora koji su predviđeni 2021. godine 3. nedjelje u svibnju. Tada će i Reformisti imati priliku s 0 (nula) vijećnika u Gradskom vijeću skočiti na 9 (devet) vijećnika i započeti pomagati različite županijske projekte poput financiranja škole nogometa NK Varaždin. A na tim izborima 2021. godine bit će i moje ime na glasačkom listiću te će mi građani imati priliku poručiti što misle o mojem radu kao gradonačelnika Ludbrega – zaključio je Bilić.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.