Now Reading:
2. revija najboljih vina Zagrebačke županije
Full Article 1 minutes read

2. revija najboljih vina Zagrebačke županije

U Hotelu Westin Zagreb otvorena je 2. revija vina Zagrebačke županije.

Na ovoj jedinstvenoj enološkoj manifestaciji 38 vinara iz 9 vinogorja Zagrebačke županije, predstavila je svoja vina iz redovne, kasne, izborne i ledene berbe te autohtona vina „Kraljevinu Zelinu“ i „Škrlet“. Prilika je ovo za za kušanje više od 170 vina svjetskih, udomaćenih i autohtonih sorti, među kojima su i brojna šampionska vina s međunarodnih ocjenjivanja.

Budući da u paru sa šampionskim vinima najbolje ide sir, ovu jedinstvenu enološku priču upotpunit će 30-ak domaćih sireva s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Zagrebačke županije.

Inače, Zagrebačka je županija sa svojih 5 milijuna trsova posađenih na više od 900 hektara površine u samom vrhu Republike Hrvatske prema broju vinara, vinskih etiketa, vinskih cesta i općenito vinogradarsko-vinskih projekata. Među najuspješnijim projektima posebno se izdvajaju županijske robne marke – poput Kraljevine Zeline i Portugizca Plešivice te projekt promocije vina s Vinskom kraljicom koja se u Županiji kontinuirano kruni od 2003. godine.

Posebni gosti Revije su vinari iz Slovenije i vinske kraljice.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, a manifestacija je otvorena do 19 sati.

m.sopek / sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.