Now Reading:
Plenković iz srca Zagorja poručio: Anarhističke, populističke, demagoške i suverenističke snage, bilo lijevo ili desno, pričaju bajke
Full Article 3 minutes read

Plenković iz srca Zagorja poručio: Anarhističke, populističke, demagoške i suverenističke snage, bilo lijevo ili desno, pričaju bajke

plenkoivic

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na svečanosti obilježavanja 29. obljetnice osnutka HDZ-a Krapinsko-zagorske županije u subotu u Krapinskim Toplicama kazao je kako anarhističke, populističke, demagoške i suverenističke snage, bilo lijevo ili desno, pričaju bajke. Poručio je članovima u prepunoj dvorani tamošnje kino dvorane da to stranku ne treba brinuti jer je snažna uvjerljiva i da je, unatoč svim napadima, na 28 ili 29 posto što frustrira političke protivnike.

Kao i njegovi prethodnici te večeri koji su najavili pobjedu na EU izborima, to je kazao i Stjepan Adanić, i Plenković je uvjeren u izbornu pobjedu i kako nikada nije bilo lakše danas odabrati između onih koji su OK i koji to nisu. Za izbore je rekao da su važni za stranku jer su EU izbori prije šest godina bili prekretnički u povratku HDZ-a na čelo hrvatske političke scene

Govoreći o aktualnostima istaknuo je podizanje rejtinga Hrvatske na investicijski što je po njemu, ostvarenje jednog od ciljeva koje si je ova Vlada zadala. Kazao je da je Vlada jasno na početku odabrala kojim smjerom ići a to je smjer zdravog rasta.

Rekao je i da je država uspjela smanjiti troškove kamata za otprilike 3 milijarde kuna.

-Agencije vide da smo fiskalno konsolidirali državu. On je plod ovakvog zdravog rasta a pritom ne da smo digli poreze nego smo ih smanjili. Tri vala porezne reforme rasteretili su gospodarstvo i građane – dodao je predsjednik HDZ-a. Kazao je da se država sada povoljnije zadužuje na stranim financijskim tržištima.

-Tek sada će neki investitor baciti pogled i mi postajemo sigurna investicijska država. Biti će i manje kamate i za građane i poduzetnike – najavio je Plenković.

Predsjednik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i saborski zastupnik Žarko Tušek je u svom govoru naglasio da je HDZ i dalje faktor političke stabilnosti koji jedini može osigurati normalni razvoj zajednice.
-Nema drugih koji to mogu u ovom trenutku to činiti u Hrvatskoj koji danas mogu biti ozbiljan lider – rekao je Tušek. U govoru se osvrnuo i na situaciju u Hrvatskom zagorju za kojeg kaže da je veliko gradilište.

-Sve ono što smo obećali, s čime smo išli pred birače, doslovno se realizira. Krapinsko-zagorska županija danas je veliko gradilište s projektima vrijednim više od 2 milijarde kuna – zaključio je Tušek.

Uz veliki broj uzvanika na svečanosti u Krapinskim Toplicma bili su i ministri Darko Horvar, Gari Cappelli i Milan Kujundžić. Stigli su i saborski zastupnici iz Varaždinske županije Anđelko Stričak i Josip Križanić.
Prije svečanosti Plenković se susreo s predstavnicima izvršne vlasti Krapinskih Toplica koji su mu predstavili projekte i planove daljnjeg razvoja. Obišao je i Kliniku „Magdalena”.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.