Now Reading:
Festival nordijskog hodanja i pješačenja na Trakošćanu okupio više od 500 sudionika
Full Article 2 minutes read

Festival nordijskog hodanja i pješačenja na Trakošćanu okupio više od 500 sudionika

Trakošćan je danas bio rekreativno središte, naime na 1. Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije okupilo se više od 500 registriranih sudionika, pješaka koji su osim pješačenja uživali i u ljepotama Trakošćana- turističkog bisera naše Županije.

Inicijator održavanja ovakvoga Festivala je Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava Varaždin, a organizirani je u suradnji s Varaždinskom županijom, Turističkom zajednicom Varaždinske županije i Hrvatskim savezom nordijskog hodanja.

Šetače i sve rekreativce su podržali i predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević te direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini. Natalija Martinčević je istaknula Županija nastoji spojiti i turističku ponudu, prirodne i kulturne ljepote Županije te jedno iznimnu zdravu aktivnost kao što je nordijsko hodanje.

-Iznimno mi je drago vidjeti danas ovako veliki broj ljudi na Trakošćanu. Nordijsko hodanje je jako pogodno za sve generacije, a vidimo da ovdje ima od onih najmlađih do najstarijih. I sama sam odnedavno članica ove Udruge i moram priznati kako me nordijsko hodanje zaista veseli, a izvrsno je i za zdravlje i za održavanje kondicije. Pohvaljujem organizatora, udruzi dajemo punu podršku, zaista je danas lijepo i veselo, ali i zdravo bilo biti ovdje – rekla je Natalija Martinčević.

Županiji se zahvalila predsjednica Udruge Drava Katica Kalajdžija koja je naglasila kako je uz šetnju, šetačima mjereni tlak i masnoća u krvi, a posjetitelji su se mogli zabaviti uz živu glazbu.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.