Now Reading:
Festival nordijskog hodanja i pješačenja na Trakošćanu okupio više od 500 sudionika
Full Article 2 minutes read

Festival nordijskog hodanja i pješačenja na Trakošćanu okupio više od 500 sudionika

Trakošćan je danas bio rekreativno središte, naime na 1. Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije okupilo se više od 500 registriranih sudionika, pješaka koji su osim pješačenja uživali i u ljepotama Trakošćana- turističkog bisera naše Županije.

Inicijator održavanja ovakvoga Festivala je Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava Varaždin, a organizirani je u suradnji s Varaždinskom županijom, Turističkom zajednicom Varaždinske županije i Hrvatskim savezom nordijskog hodanja.

Šetače i sve rekreativce su podržali i predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević te direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini. Natalija Martinčević je istaknula Županija nastoji spojiti i turističku ponudu, prirodne i kulturne ljepote Županije te jedno iznimnu zdravu aktivnost kao što je nordijsko hodanje.

-Iznimno mi je drago vidjeti danas ovako veliki broj ljudi na Trakošćanu. Nordijsko hodanje je jako pogodno za sve generacije, a vidimo da ovdje ima od onih najmlađih do najstarijih. I sama sam odnedavno članica ove Udruge i moram priznati kako me nordijsko hodanje zaista veseli, a izvrsno je i za zdravlje i za održavanje kondicije. Pohvaljujem organizatora, udruzi dajemo punu podršku, zaista je danas lijepo i veselo, ali i zdravo bilo biti ovdje – rekla je Natalija Martinčević.

Županiji se zahvalila predsjednica Udruge Drava Katica Kalajdžija koja je naglasila kako je uz šetnju, šetačima mjereni tlak i masnoća u krvi, a posjetitelji su se mogli zabaviti uz živu glazbu.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.