Now Reading:
Dalić: Znamo odgovoriti na sve što nas čeka
Full Article 2 minutes read

Dalić: Znamo odgovoriti na sve što nas čeka

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije dan uoči kvalifikacijskog gostovanja u Mađarskoj.

Hrvatska spremna za izazov
“Očekujemo tešku i zahtjevnu, agresivnog i motiviranog suparnika koji će htjeti popraviti dojam iz svoje prve utakmice. No, mi se želimo kvalitetno postaviti i ostvariti dobar rezultat. Nema kalkuliranja, spremni smo i nećemo mijenjati način igre. Znamo odgovoriti na sve što nas čeka. U sastavu će biti promjena s obzirom da se vraćaju Lovren, Brozović i Rebić. Kramarić je spreman i igrat će – u ovakvim situacijama svi stisnu zube. Jedvaj se oporavio i također je u kadru”

Mađarski biti ili ne biti
“Poraz im nije dobro legao na početku kvalifikacija, ovo im je ‘biti li ne biti’. Nisu bili puno lošiji od Slovačke, imali su svoje prigode, i njihov nas poraz ne smije zavarati ni opustiti. Ostanu li opet bez bodova, gotovo bi se oprostili od mogućeg plasmana na EP i moraju pokazati publici borbenost, želju i htijenje protiv svjetskog doprvaka. Zato moramo ostati strpljivi, mirni, tražiti svoju šansu i ne odgovarati na moguće provokacije”

Mađarske vrline
“Glavna su im snaga igrači iz Bundeslige. Jako poštujem kapetana Dzsudzsaka, a mnoge lopte im idu na napadača Szalaija. Nisu nimalo lagan suparnik i trebat će uložiti znatno više energije nego protiv Azerbajdžana kako bismo dobili tu utakmicu”

Maksimum u svakoj utakmici
“Skupina je puna zamki, nezgodnih utakmica, s čak četiri sudionika drugog kruga Europskog prvenstva. Moramo u svakoj utakmici dati maksimum, postaviti se kao favoriti bez podcijenjivanja suparnika. Nema ‘lako ćemo’ niti protiv Azerbajdžana, kao što smo vidjeli”

Hrvatski pritisak
“Kod Hrvatske uvijek postoji pritisak, jedan poraz nas baca u depresiju i cijela je nacija nezadovoljna. Iako nas je samo četiri milijuna, uvijek moramo biti najbolji, najljepši i svjetski prvaci u svemu. To je tako kod nas”

Tekst i foto HNS

Input your search keywords and press Enter.