Now Reading:
Subotnje jutro Habijan i ostali HDZ-ovci proveli u čišćenju varaždinske Dravske park šume
Full Article 2 minutes read

Subotnje jutro Habijan i ostali HDZ-ovci proveli u čišćenju varaždinske Dravske park šume

habijan

Povodom Svjetskog dana voda, koji se obilježava 22. ožujka, i Svjetskog dana šuma, 21. ožujka, Gradska organizacija HDZ-a organizirala je čišćenje zelenih površina uz Bombellesovu cestu od Caritasovog centra do križanja Bombellesove ceste i Međimurske ulice. Zainteresirani su se okupili u 8.40 sati ispred Caritasovog centra, a akciji se, uz 30-tak članova varaždinske organizacije HDZ-a i Mladeži HDZ-a Grada Varaždina, pridružio i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan.

-S obzirom da se radi o Dravskoj park šumi koja je neposredno uz samu rijeku Dravu, ovom akcijom želimo senzibilizirati javnost da bude svjesna vrijednosti šume koja predstavlja zelenu oazu i ‘pluća’ grada. Moramo biti svjesni da je šuma jedan od najjeftinijih i najboljih filtera te da su šuma i voda na neki način povezane – izjavio je Habijan, nadajući se da će u budućnosti biti više ovakvih akcija.

-Želimo građane što više približiti Dravskoj park šumi jer znamo da se dugo godina priča o tome da bi grad trebao ‘doći’ na rijeku, a ovakvim akcijama u tome možemo uspjeti. Uređene su šetnice i dravski bazeni, a nadam se da će u nekih 5 do 10 godina grad ‘izaći’ na Dravu. Nažalost, park šuma u nekim područjima postaje odlagalište otpada. Bilo je nekih najava oko postavljanja video nadzora, ali osobno smatram da takve mjere ne mogu spriječiti nesavjesne građane da odlažu smeće“, kazao je Habijan i dodao da trebamo apelirati na svijest građana te da sami građani prijave onog tko odlaže otpad gdje ne smije. Istaknuo je kako sve treba krenuti od škola i podizanja svijesti već kod male djece jer je to pitanje mentalnog sklopa – kazao je Habijan.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.