Now Reading:
Poglavar isusovačkog reda o. Artur Sosa Abascal kod gradonačelnika
Full Article 2 minutes read

Poglavar isusovačkog reda o. Artur Sosa Abascal kod gradonačelnika

bandić

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u subotu u zgradi Gradske uprave generalnog poglavara Družbe Isusove o. Artura Sosu Abascala. U pratnji o. Sose bili su o. Dalibor Renić, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove i o. Ivan Matić, rektor bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici.

Zagrebački gradonačelnik zaželio je isusovačkom Vrhovnom poglavaru srdačnu dobrodošlicu u Hrvatsku i njezin glavni grad Zagreb.
Osim toga, gradonačelnik Bandić zahvalio je o. Arturu Sosi i hrvatskim isusovcima na njihovu iznimnom doprinosu na duhovnom, socijalnom i karitativnom planu, ističući posebice povijesnu činjenicu da su upravo isusovci daleke 1669. godine osnovali Zagrebačko sveučilište koje je danas najveće i najznačajnije u ovom dijelu Europe. Dodao je, također, da Zagreb svih ovih godina njeguje dobre odnose s katoličkom i svim drugim vjerskim zajednicama.

O. Sosa je istaknuo da su upravo 350. obljetnica Sveučilišta u Zagrebu i 30. obljetnica Fakulteta filozofije i religijskih znanosti istog Sveučilišta u Zagrebu povod njegova posjeta te je prenio Gradonačelniku izraze zahvalnosti zagrebačkih isusovaca na plodonosnoj suradnji s Gradskom upravom.
Podsjetio je da isusovci kroz vlastitu formaciju na osobit način pridonose poslanju pomirenja i pravednosti, a poznat je isusovački karitativni rad s potrebitima, s izbjeglicama i migrantima, kao i rad s mladima.

O. Sosa i gradonačelnik Bandić složili su se da današnji svijet treba više trajnoga mira, zalaganja za ljudsko dostojanstvo slabih i siromašnih, solidarnosti u pravednijoj raspodjeli dobara, pri čemu je bitna suradnja s vjerskim zajednicama.

Tekst i foto zagreb.hr

Input your search keywords and press Enter.