Now Reading:
Poglavar isusovačkog reda o. Artur Sosa Abascal kod gradonačelnika
Full Article 2 minutes read

Poglavar isusovačkog reda o. Artur Sosa Abascal kod gradonačelnika

bandić

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u subotu u zgradi Gradske uprave generalnog poglavara Družbe Isusove o. Artura Sosu Abascala. U pratnji o. Sose bili su o. Dalibor Renić, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove i o. Ivan Matić, rektor bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici.

Zagrebački gradonačelnik zaželio je isusovačkom Vrhovnom poglavaru srdačnu dobrodošlicu u Hrvatsku i njezin glavni grad Zagreb.
Osim toga, gradonačelnik Bandić zahvalio je o. Arturu Sosi i hrvatskim isusovcima na njihovu iznimnom doprinosu na duhovnom, socijalnom i karitativnom planu, ističući posebice povijesnu činjenicu da su upravo isusovci daleke 1669. godine osnovali Zagrebačko sveučilište koje je danas najveće i najznačajnije u ovom dijelu Europe. Dodao je, također, da Zagreb svih ovih godina njeguje dobre odnose s katoličkom i svim drugim vjerskim zajednicama.

O. Sosa je istaknuo da su upravo 350. obljetnica Sveučilišta u Zagrebu i 30. obljetnica Fakulteta filozofije i religijskih znanosti istog Sveučilišta u Zagrebu povod njegova posjeta te je prenio Gradonačelniku izraze zahvalnosti zagrebačkih isusovaca na plodonosnoj suradnji s Gradskom upravom.
Podsjetio je da isusovci kroz vlastitu formaciju na osobit način pridonose poslanju pomirenja i pravednosti, a poznat je isusovački karitativni rad s potrebitima, s izbjeglicama i migrantima, kao i rad s mladima.

O. Sosa i gradonačelnik Bandić složili su se da današnji svijet treba više trajnoga mira, zalaganja za ljudsko dostojanstvo slabih i siromašnih, solidarnosti u pravednijoj raspodjeli dobara, pri čemu je bitna suradnja s vjerskim zajednicama.

Tekst i foto zagreb.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.