Now Reading:
Dan narcisa Mammae kluba Varaždin
Full Article 2 minutes read

Dan narcisa Mammae kluba Varaždin

Uoči Dana narcisa Udruga žena operiranih na dojku Mammae klub Varaždin posjetila je novooboljele žene u Dnevnoj bolnici Onkološkog odjela Opće bolnice Varaždin.

Cvijet narcisa u proljeće najavljuje buđenje novog života i uzet je kao simbol rađanja novog života oboljelih žena.

„Želimo pokazati da se s tom bolešću može živjeti, a s napretkom medicine, s novim lijekovima, liječenjem stručnih onkologa, garantira se ne samo nastavka života nego i nastavak kvalitetnijeg života“, rekla je Marija Hrašćanec, predsjednica Mammae kluba Varaždina te dodala da je trenutak kada se dozna dijagnoza ženama jedan od najtežih trenutaka u životu, ali da se strpljivošću dolazi do trenutka kada će se primiti zadnja terapija.

U posjetu ženama oboljelih od raka dojke bio je i predsjednik Gradskog vijeća Varaždina, Damir Habijan, čija je majka oboljela od raka dojke.

„Prošao sam s majkom kroz ono o čemu je pričala predsjednica udruge. Ne mogu reći da znam što vi prolazite jer to je osobna stvar, ali svjestan sam teškoća i s čim se sve suočavate. Naravno da je potpora obitelji, prijatelja i svih koji su vam bliski od velike važnosti. Medicina ide naprijed, ali lijek koji nije produkt medicine je ljubav, sinergija obiteljske snage i potpore. To medicina ne može stvoriti i to ovisi samo o nama, vašim bližnjima koji su uz vas. Osobno vam želim poručiti da se borite, da budete hrabre, da vjerujete. Pobijediti se može pozitivnim stavom“, poručio je Habijan ženama oboljelim od raka dojke.

„Dan narcisa je samo jedan dan, a vi i vaše obitelji s bolešću živite kroz cijeli život. Maligna bolest je danas kronična bolest s kojom živimo i moramo joj se prilagoditi. Udruga kontinuirano podiže kvalitetu ne samo zdravstvenog nego i društvenog i emocionalnog života, kazao je Poljak.

Jubilarna 20. akcija „Dan narcisa” u organizaciji Mammae kluba Varaždin održat će se sutra na Franjevačkom trgu i na Trgu slobode u Varaždinu u vremenu od 10 do 13 sati.

m.sopek / sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.