Now Reading:
Jertec: Kad nam je teško i ne ide nas, sjetim se Benka
Full Article 3 minutes read

Jertec: Kad nam je teško i ne ide nas, sjetim se Benka

jertec

Nogometaši Varaždina već sutra, s početkom u 15 sati i uz izravan prijenos na HNTV-u, na Poljudu igraju vrlo važnu prvenstvenu utakmicu protiv druge momčadi Hajduka. Kalkulacijama nema mjesta jer ako žele držati korak sa Šibenikom moraju tražiti dobar rezultat. S tom konstatacijom slaže se i trener Karačić..
– Nakon iscrpljujuće utakmice s Dugopoljem s optimizmom idemo u Split na noge vrlo mladoj, nezgodnoj i potentnoj momčadi Hajduka. Zbog reprezentativne pauze vrlo je lako moguće da se Hajduk II pojača i sa nekoliko igrača iz prve momčadi. Neće nam biti lako jer ti mladi igrači su izuzetno hitri, neugodni, živi i ako nećemo kvalitetno reagirati napravit će nam puno problema – iznio je svoja razmišljanja o Hajduku trener Varaždina Branko Karačić.
U jesenskom dijelu prvenstva Varaždin je svladao Hajduk, ali svi koji su bili na toj utakmici znaju da to nije bilo nimalo lako jer Hajduk je, u prvom poluvremenu, igrao odlično.
– Nisam tada bio na klupi Varaždina, ali svi mi pričaju kako je Hajduk napravio puno problema i prilika u prvih pola sata i da je lako mogao voditi i s tri razlike, ali je na kraju presudilo iskustvo Varaždina, odnosno neiskustvo mladih Hajdukovaca.
Kao i uoči Dugopolja Karačić ima problema sa sastavom.
– Glavica i Posavec i dalje su ozlijeđeni, protiv Dugopolja ozlijedio se Senić i neće putovati u Split. Stolnik je odradio tek par treninga, ali bit će u najužoj kombinaciji, kao i mali Kolarić. No vidjet ćemo, sasvim je sigurno kako do pred samu utakmicu neću znati koji ću sastav izvesti. Bez obzira na sve vjerujem u povoljan ishod – zaključio je Karačić.
Kapetan Dario Jertec apsolutno je svjestan situacije i imperativa svake sljedeće utakmice koju njegova momčad igra. Ne treba uopće spominjati kako je igra Varaždina bez njega gotovo nezamisliva.
– Atmosfera u momčadi je dobra i svi dobro znamo kako samo pobjedom možemo pratiti Šibenik. Vjerujem da smo bolji od Hajduka II jer sada imaju novu momčad koja se još nije sasvim uigrala. Jesenas su nam stvorili dosta problema, a polovica igrača koji su tada igrali danas nose bodove prvoj momčadi u Prvoj ligi. Imaju mlade igrače, koji vole kontre, vole utrčavati u prazan prostor, ali sada će im biti teže jer im je na taj način lakše igrati u gostima. Utakmica će biti otvorena, zanimljiva, ali mi moramo gledati kao da ih pobijedimo – rekao je Jertec pa dodao: Kada nam je teško, kada nam ne ide, sjetim se da imamo Benka koji uvijek zna riješiti problem.

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.