Now Reading:
Dalić – bio bi pogrešan smjer nabrajati tko nedostaje, to bi bio alibi i opravdanje
Full Article 2 minutes read

Dalić – bio bi pogrešan smjer nabrajati tko nedostaje, to bi bio alibi i opravdanje

zlatko dalić

Nakon povijesnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i plasmana u veliko finale te premijernog izdanja Lige nacija prošle jeseni, Hrvatska 2019. godinu otvara na početku kvalifikacijskog ciklusa za europsku smotru koja će sljedećeg ljeta biti odigrana diljem Starog kontinenta.

Prvi je suparnik Azerbajdžan, koji će istrčati na maksimirski stadion pod vodstvom novog izbornika, bivšeg hrvatskog reprezentativca i nekadašnjeg člana stručnog stožera nacionalne selekcije, Nikole Jurčevića.

“Nikolu Jurčevića cijenim kao stručnjaka i sigurno će nam otežati posao s obzirom da kao bivši član stručnog stožera jako dobro poznaje sve hrvatske igrače. Nemamo što skrivati od njega”, poručio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Dalić je otklonio sve dvojbe oko sastava te odlučio tko će i kako nadoknaditi nekolicinu izostanaka, pogotovo u obrani Vatrenih. Zbog zdravstvenih problema ne mogu nastupiti Šime Vrsaljko, Josip Pivarić, Tin Jedvaj i Ivan Strinić, kao i Marko Pjaca, a suspendiran je Dejan Lovren.

U kvalitetno izdanje svoje momčadi izbornik ne sumnja:

“Bio bi pogrešan smjer nabrajati tko nedostaje, to bi bio alibi i opravdanje. Ne želimo podcijeniti one koji su ovdje, njima vjerujem i složit ćemo pravu momčad. Naći ćemo prava rješenja”.

Svjetskim doprvacima motiva ne nedostaje, istaknuo je kapetan Luka Modrić, koji će još jednom povesti svoje suigračem prema velikom natjecanju.

“Nije se teško motivirati, svaka je utakmica za nas u reprezentaciji motivirajuća, bez obzira na suparnika – a pogotovo u kvalifikacijskoj utakmici. Želimo usrećiti svoje navijače”, rekao je.

Hrvatska i Azerbajdžan u prošlosti su se sastali u dva navrata, oba puta u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. U Osijeku je momčad Nike Kovača pobijedila s visokih 6:0, dok je iz Bakua donijela bod odigravši susret bez pogodaka (0:0). U tom drugom susretu Azerbajdžance je vodio Robert Prosinečki.

Pravdu će u Zagrebu dijeliti bugarski sudac Georgij Kabakov sa svojim pomoćnicima.

Istovremeno sa susretom Hrvatske i Azerbajdžana igra se i dvoboj Slovačke i Mađarske u Trnavi, a za tri dana, u nedjelju 24. ožujka, Hrvatska gostuje kod Mađarske u Budimpešti (18:00). Istog će dana Wales ugostiti Slovačku.

www.sjever.hr/HNS

Input your search keywords and press Enter.