Now Reading:
HDZ sve jači! I HRT sada ima svoje ispitivanje kako birači dišu
Full Article 2 minutes read

HDZ sve jači! I HRT sada ima svoje ispitivanje kako birači dišu

hdz

Počevši od sinoć HRT će redovito mjesečno objavljivati HRejting! Riječ je o dosad najvećem istraživanju raspoloženja hrvatskog biračkog tijela koje je za HRT provela agencija Promocija plus, prema načelu cijela Hrvatska jedna izborna jedinica. HRejting obuhvaća čak 1400 ispitanika, pa je statistička pogreška samo +/- 2,62%. – donosi HRT.

Prema HRejtingu, da su danas izbori, izborni prag prešle bi samo četiri stranke.

HDZ koji podupire 27,8%. Drugi je s 11% manje SDP – ukupno 16,5%. Treći je Živi zid koji uživa potporu 10,6%, a izborni prag još prelazi Most sa 6,4%.

U skupini iznad 3% potpore su HSS s 3,8%, Neovisni za Hrvatsku s 3,5% i nedavno registirrani Start Dalije Orešković s 3,2% potpore.

Ispod 3% su stranka zagrebačkog gradonačelnika, a uskoro možda i počasnog doktora znanosti – Milana Bandića, Glas ima 2,5%, na 2,4% je Pametno, a iza njih vladajući HNS.

Hrast koji je u Sabor ušao preko HDZ-ove liste uživa potporu 1,7% birača, a IDS bi u Hrvatskoj kao jednoj izbornoj jedinici dobio 1,3% glasova. Ispod jedan posto su HSLS i HSU, a svi ostali dijele 3% glasova. Neodlučnih birača prema HRrejtingu je 11,3%.

www.sjever.hr/HRT

Input your search keywords and press Enter.