Now Reading:
U Prelogu odsada više novaca za bebe
Full Article 3 minutes read

U Prelogu odsada više novaca za bebe

beba

U četvrtak, 21. ožujka 2019. godine, održana je deseta po redu sjednica Stručnog kolegija gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka. I ova je sjednica održana uoči sljedeće sjednice Gradskog vijeća Grada Preloga, koja će održati u četvrtak, 28. ožujka. Na dnevnom redu našao se niz odluka koje će biti upućene na usvajanje Gradskom vijeću. Podnijeto je Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od srpnja do prosinca 2018. godine, zatim su se na dnevnom redu našli prijedlozi odluka o prihvaćanju obračuna Proračuna Grada Preloga, o utvrđivanju i raspodjeli rezultata te pokriću manjka Proračuna Grada Preloga za 2018. godinu, odluke o prihvaćanju izvješća o radu Dječjeg vrtića „Fijolica“ Prelog, Knjižnice i čitaonice Grada Preloga, Doma kulture Grada Preloga, Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, izvješća o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture te Programa održavanja komunalne infrastrukture, Programa javnih potreba u kulturi.

Zatim su se na dnevnom redu našli i prijedlozi odluka o izvršenju Programa javnih potreba u sportu te Programa javnih potreba u sportu Grada Preloga u 2018. godini Zajednice sportskih udruga Grada Preloga, o izvršenju Socijalnog plana Grada Preloga, prijedlog Odluke o prihvaćanju Izvješća o provedbi Plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatske za razdoblje 2017. – 2022. godine na području Grada Preloga u 2018. godini te Odluke o prihvaćanju Izvješća o radu GKP PRE-KOM d.o.o. o gospodarenju otpadom na području Grada Preloga u 2018. godini. Gradskom su vijeću upućeni i prijedlozi odluka o prihvaćanju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Prelog, o socijalnoj skrbi Grada Preloga, o porezima Grada Preloga, o subvencioniranju stambenih kredita mladih obitelji s područja Grada Preloga, o izradi III. Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja dijela naselja Jug Prelog.

Kolegij gradonačelnika donio je odluke o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Programa uređenja i održavanja groblja za 2018. godinu, zatim o prihvaćanju Izvješća o obavljanju poslova naplate parkiranja na području Grada Preloga za 2018. godinu te je prihvaćeno Izvješće Komisije za popis imovine, obveza i potraživanja Grada Preloga na dan 31.12.2018. godine. Posebno vrijedi istaknuti Odluku o pravu na jednokratnu novčanu pomoć na opremu novorođenog djeteta. Prema novoj odluci, visina jednokratne novčane pomoći iznosi: za prvo dijete 1.500,00 kuna, za drugo dijete 2.000,00 kuna, za treće dijete 2.500,00 kuna, za četvrto dijete 4.000,00 kuna, a za peto dijete 5.000,00 kuna. Roditelji, podnositelji zahtjeva, imaju pravo i na poklon bon za novorođeno dijete u visini od 500,00 kn. Uz gradonačelnika Ljubomira Kolareka, sjednici Stručnog kolegija, prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Dražen Novak, pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti Miljenka Radović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Željko Poredoš, voditeljica Odsjeka za proračun i financije Sandra Hlišć te direktor Gradskog komunalnog poduzeća PRE-KOM d.o.o. Siniša Radiković.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.