Now Reading:
Župan Čačić nastavlja s obilascima dobrovoljnih vatrogasnih društava diljem Varaždinske županije
Full Article 2 minutes read

Župan Čačić nastavlja s obilascima dobrovoljnih vatrogasnih društava diljem Varaždinske županije

čačić vatrogasci

Nakon što je posjetio dobrovoljna vatrogasna društva u općinama i gradovima Bednji, Lepoglavi, Ivancu, Ludbregu, Svetom Đurđu i Martijancu, župan sa suradnicima posjetio je dobrovoljna vatrogasna društva grada Novog Marofa te općina Vidovec, Beretinec i Sveti Ilija. U pratnji župana Čačića bili su zamjenik župana Tomislav Paljak, te Renato Podbojec i Martin Hajdinjak, članovi Predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

U Novom Marofu župana je primio predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novi Marof Nedeljko Vukalović sa suradnicima, koji ujedno obnaša i dužnost predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, dok je u Beretincu župana dočekao i općinski načelnik Igor Kos s zamjenikom Matijom Kefelja.

Svrha radnih sastanaka župana sa dobrovoljnim vatrogascima diljem Županije je da se župan osobno uvjeri u rad i funkcioniranje sustava vatrogastva u Varaždinskoj županiji upravo od najodgovornijih osoba koje provode vatrogasnu djelatnost, ali i probleme s kojima se svakodnevno susreću obavljajući ovu nadasve humanu i požrtvovnu djelatnost od posebnog interesa kako za Republiku Hrvatsku tako i za Varaždinsku županiju. Tako su vatrogasci istaknuli probleme za njih previsokih cijena obaveznih liječničkih pregleda i osiguranja vozila i vatrogasaca te skupih zaštitnih odijela kojima moraju biti opremljeni prilikom intervencija ali i vatrogasne opreme i tehnike.

Nakon što obiđe sva dobrovoljna vatrogasna društva u Županiji i dobije jasnu sliku o funkcioniranju vatrogasnog sustava ali i problemima s kojima se susreću u svom radu, župan će sa najodgovornijim osobama Vatrogasne zajednice Varaždinske županije pokušati pronaći rješenja za probleme 10.000 vatrogasaca odnosno 3 000 operativaca Varaždinske županije koji brinu da građani naše županije mogu “mirno spavati”.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.