Now Reading:
Zamjenik Paljak u Mađarskoj zbog 2. izložbe bučinog ulja Alpe – Adria
Full Article 2 minutes read

Zamjenik Paljak u Mađarskoj zbog 2. izložbe bučinog ulja Alpe – Adria

paljak

Uoči 2. po redu Međunarodne izložbe bučinog ulja Alpe – Adria, u službenom posjetu mađarskoj županiji Baranja boravili su ovoga mjeseca zamjenik župana Tomislav Paljak, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr. sc. Dragutin Vincek te proizvođač bučinog ulja Matija Patrčević.

U Pečuhu, sjedištu županije Baranja (Baranya Megye), primio ih je župan Zoltan Madaras sa suradnicima. Glavna tema bila je organizacija 2. Međunarodne izložbe bučinog ulja, koja će u Županijskoj palači u Varaždinu biti održana 25. svibnja.

Budući da je 1. izložba polučila odlične rezultate i odaziv, želja Varaždinske županije je da ova izložba postane tradicionalno mjesto okupljanja najboljih bučinih ulja u Europskoj uniji. Da se cilj ostvaruje, pokazuje podatak da je za izložbu već prijavljeno 10 uzoraka bučinog ulja proizvođača iz Mađarske, dok je prošle godine bio samo jedan uzorak – rekao je zamjenik župana Paljak.

Ovo je prva i jedina izložba bučinog ulja na kojoj sudjeluju proizvođači iz četiriju država, Hrvatske, Austrije, Slovenije i Mađarske. Varaždinska županija ju ponovno organizira sa Savezom Alpe – Adria, a s ciljem dodatne promocije kvalitetnih bučinih ulja. Najboljeg proizvođača i ove godine očekuje nagrada u iznosu 15.000 kuna ili 2.000 eura. Proizvođači se prijaviti mogu do 24. ožujka, a trebaju predati po tri manje boce bučinog ulja, pri čemu će se uzorci prikupljati 4. travnja.

Istovremeno s Izložbom Alpe – Adria održana će biti i tradicionalna, 9. izložba bučinog ulja sjeverozapdne Hrvatske koju Varaždinska županija organizira s Međimurskom, Krapinsko-zagorskom i Zagrebačkom županijom te Gradom Zagrebom.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.