Now Reading:
Zamjenik Paljak u Mađarskoj zbog 2. izložbe bučinog ulja Alpe – Adria
Full Article 2 minutes read

Zamjenik Paljak u Mađarskoj zbog 2. izložbe bučinog ulja Alpe – Adria

paljak

Uoči 2. po redu Međunarodne izložbe bučinog ulja Alpe – Adria, u službenom posjetu mađarskoj županiji Baranja boravili su ovoga mjeseca zamjenik župana Tomislav Paljak, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr. sc. Dragutin Vincek te proizvođač bučinog ulja Matija Patrčević.

U Pečuhu, sjedištu županije Baranja (Baranya Megye), primio ih je župan Zoltan Madaras sa suradnicima. Glavna tema bila je organizacija 2. Međunarodne izložbe bučinog ulja, koja će u Županijskoj palači u Varaždinu biti održana 25. svibnja.

Budući da je 1. izložba polučila odlične rezultate i odaziv, želja Varaždinske županije je da ova izložba postane tradicionalno mjesto okupljanja najboljih bučinih ulja u Europskoj uniji. Da se cilj ostvaruje, pokazuje podatak da je za izložbu već prijavljeno 10 uzoraka bučinog ulja proizvođača iz Mađarske, dok je prošle godine bio samo jedan uzorak – rekao je zamjenik župana Paljak.

Ovo je prva i jedina izložba bučinog ulja na kojoj sudjeluju proizvođači iz četiriju država, Hrvatske, Austrije, Slovenije i Mađarske. Varaždinska županija ju ponovno organizira sa Savezom Alpe – Adria, a s ciljem dodatne promocije kvalitetnih bučinih ulja. Najboljeg proizvođača i ove godine očekuje nagrada u iznosu 15.000 kuna ili 2.000 eura. Proizvođači se prijaviti mogu do 24. ožujka, a trebaju predati po tri manje boce bučinog ulja, pri čemu će se uzorci prikupljati 4. travnja.

Istovremeno s Izložbom Alpe – Adria održana će biti i tradicionalna, 9. izložba bučinog ulja sjeverozapdne Hrvatske koju Varaždinska županija organizira s Međimurskom, Krapinsko-zagorskom i Zagrebačkom županijom te Gradom Zagrebom.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.