Now Reading:
Izbornik Zlatko Dalić proglašen Komunikatorom 2018. godine
Full Article 2 minutes read

Izbornik Zlatko Dalić proglašen Komunikatorom 2018. godine

zlatko dalić

Još jedno priznanje stiglo je našem sugrađaninu, izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću. Naime, u izboru Hrvatske udruge za odnose s javnošću proglašen je Komunikatorom 2018. godine.
Podsjetimo, u konkurenciji za ovu prestižnu nagradu bili su Vojko V, Petar Stipetić, Igor Rudan i Tvrtko Barun, no Dalić ih je sve „prešišao” i osvojio nagradu koja mu je uručena na svečanosti 12. Grand PRixa (HUOJ).
Najboljom agencijom proglašen je Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri, a Krešimir Macan primio je Grand PRix za doprinos struci. HUOJ je također objavio da je prošle godine najgora bila komunikacija hrvatskih saborskih zastupnika

Dalić je primajući nagradu istaknuo kako mu je komunikaciju vodila želja da bude dobar trener.

To je za komunikaciju značilo da bude jednostavna, pouzdana i poštena – istaknuo je.
Maja Gradišar Perotić, predsjednica žirija 12. Grand Prixa istaknula je:

Projicirajući sliku „jednog od nas“ svojom je otvorenošću, odmjerenošću i odlučnošću uspjehe dijelio s drugima, a odgovornost za probleme preuzimao na sebe. Krizne situacije prije prvenstva i tijekom njegova trajanja rješavao je u maniri iskusnog komunikacijskog stručnjaka, homogenizirajući momčad i čuvajući dignitet svojih igrača. Nije bježao od problema, stvari je nazivao pravim imenom i komunicirao neuobičajeno iskreno i izravno. Za vrijeme trajanja prvenstva ostavio je dojam kako je u svakom trenutku rekao baš ono što je trebalo reći. Promovirajući izraz „poniznost“ u jednoj je riječi obuhvatio svu suprotnost pretjerivanju i pozivanju na upitni autoritet. U trenutku kada je u Hrvatskoj kronično nedostajalo izvrsnih komunikatora i kvalitetnih lidera, komunicirao je na način koji je, barem na neko vrijeme, ujedinio Hrvatsku.
Na kraju podsjetimo da je lani nagradu Komunikator godine 2017. osvojio Ante Mrvica, „dobri duh” splitske trajektne luke.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.