Now Reading:
U Varaždinu “palo” pola tone marihuane
Full Article 3 minutes read

U Varaždinu “palo” pola tone marihuane

policija

Policijski službenici Grupe za kriminalitet droga PU varaždinske, u suradnji s Ravnateljstvom policije i Policijskom upravom međimurskom, u srijedu, 6. ožujka, dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje nad 38-ogodišnjim državljaninom Hrvatske i 33-ogodišnjim državljaninom Crne Gore, zbog sumnje u krijumčarenje većih količina raznih vrsta droga. Policija je pronašla oko pola tone droge.

Na današnjoj konferenciji za novinare istaknuto je da 38-godišnjak s područja Varaždina, ulovljen na području grada Varaždina, nije prethodno kažnjavan, da je crnogorskom državljaninu teretno vozilo oduzeto te da je, prema policijskim saznanjima, droga bila namijenjena za prijevoz u europske zemlje.

Predrag Benčić, načelnik PU varaždinske istaknuo je kako je riječ o najvećoj zaplijeni droge na području PU varaždinske od njezinog osnutka.
– To je i jedna među najvećim zapljenama droge u Republici Hrvatskoj. Ova rekordna zapljena je rezultat rada i sinergije policijskih službenika varaždinskih i međimurskih, Ravnateljstva policije, Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu. Svima koji su uključeni u ovo kriminalističko istraživanje čestitam i zahvaljujem na predanom, profesionalnom i odgovornom radu – rekao je načelnik Benčić.

Voditeljica službe kriminalističke policije PU varaždinske, Sandra Pažur, je dodala:
– Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeno je 488 kilograma i 168 grama marihuane, 2 kilograma i 436 grama amfetamina, četiri digitalne vage, osam mobilnih uređaja te novčani iznos od 50 tisuća kuna. Počinitelji su uhićeni i u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku. Također je tijekom kriminalističkog istraživanja od jednog od počinitelja oduzeto teretno vozilo s prikolicom koje je služilo za krijumčarenje pronađene droge. Poluprikolica je s naknado izrađenim preinakama za skrivanje marihuane i amfetamina. Kriminalističko istraživanje se nastavlja, provodit će se financijski izvidi.

Na današnjoj je konferenicji za novinare govorila i županijska državna odvjetnica u Varaždinu, Biserka Šmer-Bajt.
– Zasad je kriminalističkim istraživanjima, posebice rezultatima provedenih posebnih, hitnih dokaznih radnji, zajedničkom suradnjom PU varaždinske, Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, utvrđeno da postoje osnove sumnje za počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u to u odnosu na za sada najmanje dvije osobe. Zbog činjenično i pravno složenog predmeta te većeg broja osoba involviranih u događaje koji se kriminalistički nadalje istražuju, kao i većeg broja mjesnih područja na kojima su se događaji zbivali, predmet je u rad preuzelo Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu koje je u intenzivnom koordinativnom kontaktu s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta radi utvrđivanja elemenata iz njihove nadležnosti – istaknula je Šmer-Bajt.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.