Now Reading:
Ufurajte se i puknite (od smijeha) – Ne propustite pretpremijeru prvog varaždinskog dugometražnog igranog filma
Full Article 3 minutes read

Ufurajte se i puknite (od smijeha) – Ne propustite pretpremijeru prvog varaždinskog dugometražnog igranog filma

jan kerekeš

„Ufuraj se i pukni“, prvi varaždinski dugometražni igrani film snimljen prema istoimenoj komediji Kerekesh Teatra, bit će premijerno prikazan u srijedu, 27. ožujka, od 20 sati.

Film je snimljen u kolovozu prošle godine, u njemu sudjeluje više od 30 glumaca dok su se filmu putem glazbe priključili i Dubioza kolektiv i Mejaši. Autorski tim čini više od 60 umjetnika. Film traje 85 minuta, a ekipa upozorava da bi publika mogla osjećati snažne bolove u području trbušnih mišića, naravno od smijeha.
Film je sniman na više od trideset lokacija diljem Varaždina pa će sigurno pobuditi interes upravo varaždinske publike.

Jako neopterećen, nenametljiv film koji će se gledati od početka do kraja s osmijehom na licu. Garantiram da će publika izaći dobro raspoložena, što je meni kao velikom filmofilu danas jako rijetka pojava, budući da, pogotovo nakon hrvatskog filma, često iz dvorane izlazim s upitnikom iznad glave ili se dogodi neka kritika društva koju znamo iz svakodnevice. U filmu „Ufuraj se i pukni” toga nema, to je čista životna komedija u kojoj se najviše možemo nasmijati na svoj račun, a upravo je takav humor najzdraviji, najkvalitetniji – rekao je Jan Kerekeš.

Film će biti pretpremijerno prikazan u kinu Gaj.

Uvijek smo spremni podržati kvalitetnu dobrotvornu aktivnost, a posebno kad je riječ o audio-vizualnom sadržaju i populariziranju filma u gradu Varaždinu. Vjerujemo da će građani uživati i opustiti se i veselimo se druženju u kinu Gaj – rekla je Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica POU Varaždin koje upravlja kinom.

Zahvalnost što su osobno i pretpremijerom odlučili poduprijeti projekt varaždinskih rotarijanaca pod nazivom „Rotary STEM LAB Varaždin“, glumcima i redatelju filma „Ufuraj se i pukni“, kao i partnerima, uputili su predstavnici RC Varaždin Jug.

Ekipi filma veliko hvala na susretljivosti, kao i Blitz filmu i POU Varaždin. Kad smo im predložili, odmah su pristali da zajedno priredimo pretpremijeru za koju postoji ograničen broj ulaznica, koje se mogu dobiti u Suvenirnici na varaždinskom Korzu, uz donaciju od 50 kuna. Prikupljena sredstva iskoristit će se za opremanje radionica iz STEM područja za učitelje i učenike škola na području Varaždinske županije – rekao je Ivica Kruhoberec, predsjednik RC Varaždin Jug, dodajući da Varaždinci imaju priliku podržati STEM projekt dobrotvornim prilozima, a usput se ufurati i puknuti od smijeha za vrijeme pretpremijere, ali i nakon nje tijekom druženja s ekipom filma.

„Rotary STEM LAB Varaždin“, kako je pojasnio, projekt je kojim se želi povećati interes i motivacija učenika za prirodne i tehničke znanosti te tehnologiju i inženjerstvo, odnosno ojačati kompetencije djelatnika škola za rad s učenicima

Predviđamo da će svake godine, nakon što se uspostavi laboratorij, 500-1500 učenika biti na edukacijama u skladu sa zahtjevima gospodarstva i suvremenih tehnologija. Projekt provode i koordiniraju tri varaždinska Rotary kluba: RC Varaždin, RC Varaždin 1181 i RC Varaždin Jug. U projektu sudjeluju Varaždinska županija, 33 osnovne škole s područja županije, Elektrostrojarska škola Varaždin, Rotary Distrikt 1913, Rotary International i mnogi drugi – objasnio je Martin Kralj, član rotarijanaca.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti od danas, u suvenirnici Varaždinskih vijesti, na Trgu kralja Tomislava.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.