Now Reading:
II. Osnovna škola Čakovec domaćin 10. jubilarnog natjecanja “Čitanjem do zvijezda”
Full Article 2 minutes read

II. Osnovna škola Čakovec domaćin 10. jubilarnog natjecanja “Čitanjem do zvijezda”

Potaknuti idejom da motiviraju učenike na čitanje školski knjižničari Međimurske županije pokrenuli su projekt „Čitanjem do zvijezda“ kojim se na kreativan i zanimljiv način učenicima osnovnih škola Republike Hrvatske približava ljepota čitanja. Jubilarno deseto natjecanje županijske razine održano je u 2. Osnovnoj školi Čakovec na temu „Ljeto priča priče“. S obzirom na temu, odabrani su i prikladni autori i njihova djela: Julijana Matanović: „Vezanje tenisice s jednom nepoznanicom“, Jasminka Tihi-Stepanić: „Ljeto na jezeru Čiču“ i Erich Kästner: „Blizanke“. Natjecanje se sastoji od natjecanja iz znanja i natjecanja iz kreativnosti koja se očituje kroz prezentaciju plakata.

Voditelj projekta Dražen Ružić naglasio je kako se osim u Međimurskoj županiji natjecanje provodi u čitavoj Republici Hrvatskoj, a unazad nekoliko godina i među hrvatskom nacionalnom manjinom u Republici Srbiji. Projekt je sastavni dio aktivnosti Hrvatske mreže školskih knjižničara i ima suglasnost za provođenje od Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ove se godine uključilo 18 osnovnih škola Međimurske županije, a uoči natjecanja sudionicima je mnogo uspjeha zaželjela zamjenica župana Sandra Herman. „Svima vama koji ste se plasirali na županijsko natjecanje želim da čitanjem dođete do novih spoznaja ali i da sklopite nova prijateljstva. Sigurna sam da će svatko od vas naći svoju sretnu zvijezdu.“ Pozdravio ih je i ravnatelj II. OŠ Čakovec Vinko Grgić koji je kazao da mu je to jedno od najdražih natjecanja, a događaju je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca David Vugrinec.

Na nacionalnu razinu plasirat će se dvije najbolje ekipe iz svake prijavljene županije, a već je poznat i datum održavanja, 3. svibnja na već tradicionalnom mjestu u Srednjoj školi Čakovec.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.