Now Reading:
Stjepan Hunjak i rukometaši, najbolji sportaši Preloga
Full Article 3 minutes read

Stjepan Hunjak i rukometaši, najbolji sportaši Preloga

Stjepan Hunjak te seniorska ekipa Rukometnog kluba Prelog, osvojili su laskave titule najboljih sportaša Grada Preloga. Već tradicionalno, Zajednica sportskih udruga Grada Preloga dodijelila je nagrade najboljim sportašima, kao i zaslužnim sportskim djelatnicima za 2018. godinu. O sportu u prošloj godini govorio je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa, a sportaše Preloga pozdravili su i gradonačelnik Ljubomir Kolarek te Mato Kljajić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza. Uz brojne sportaše i predstavnike sportskih udruga, dodjeli nagrada su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki te članica Komisije za sport žena pri Hrvatskom olimpijskom odboru Emilija Kovačić.

Za rezultate u prošloj godini nagrađeni su mladi sportaši Eva Cikač, Agia Malvić, Jan Varga i Lovro Hozjak, a za dugogodišnji rad u sportu nagrađeni su Ljubica (posthumno) i Petar Slaviček iz Draškovca, Zdravko Vuk iz Čehovca, Krešimir Horvat i Ivan Šopar iz Prelog. Priznanje za sedamdeset godina djelovanja kluba primio je Nogometni klub Draškovec Geothermae. Najbolji sportaš Preloga je Stjepan Hunjak. Stjepan Hunjak živi u Prelogu, učenik je Srednje strukovne škole u Varaždinu. Profesionalno se počeo baviti biciklizmom od 2011. godine. Do sada je nastupao na preko 300 utrka u Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji, Crnoj Gori, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini. Prvi uspješan rezultat bilo je treće mjesto na državnom prvenstvu  2012. godine u kategoriji U13 dječaci. U 2018. godini bio je nacionalni prvak u MTB maratonu, viceprvak u MTB crosscountryu, sudjelovao je na utrkama u Vodicama, Grožnjanu Kočevju i Završnici u Sloveniji, Premanturi, Grazu (Austrija) te je nastupio na Europskom prvenstvu u Grazu te Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj sa reprezentacijom Hrvatske. I ovu 2019. godinu započeo je sa odličnim rezultatom u Puli na Nacionalnom prvenstvu u kategoriji Ciklokros te je osvojio naslov nacionalnog prvaka u Ciklokrosu. Seniori Rukometnog kluba Prelog najbolja su ekipa Preloga u 2018. godini. U dugogodišnjoj povijesti kluba bilo je mnogih uspona i padova što se reflektiralo i na stupanj natjecanja u kojem je seniorska ekipa nastupala, od tadašnjeg općinskog ranga do 1.B Hrvatske rukometne lige. Jedan od gore navedenih padova dogodio se i u razdoblju 2015. do 2016. godine kada je u pitanje došlo i egzistencija kluba. Kriza je prevladana, a seniorska ekipa je u dvije naredne sezone dodatno rezultatski napredovala natječući se u 2.HRL Sjever. U sezoni 2017./2018. seniorska ekipa RK Preloga osvaja naslov prvaka 2. HRL Sjever čime se nakon niza godina plasirala u 1. Hrvatsku rukometnu ligu Sjever za muškarce. Naslov prvaka osvojili su pod vodstvom trenera Alana Belka, a igrali su: Lončarić, Kolarek, Koprivec, Kočet, Belić, Bogović, Krajner, Zadravec, Novosel, Sermek, Novak, Mikec, Matijević, Novak, Koprek, Požgaj i Škvorc. Nakon odigranih 26 kola rukometaši Preloga osigurali su prvo mjesto sa 43 osvojena boda. Ove se sezone Rukometni klub Prelog natječe u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever, a proljetni dio prvenstva otvorili su sa gostujućim bodom kod Virovitice i domaćom pobjedom protiv Maksimir Pastele.

U kulturnom programu sudjelovali su Greta Mikec na saksofonu te Niko Božek na tubi i Pjevački zbor Srednje škole Prelog. Kroz program je vodio Željko Sokač. I ova je dodjela bila dio priče Prelog – Europski Grad sporta. Bogatstvo sporta i sportaša dokaz su da Prelog zaslužuje taj naslov, ustvrdio je gradonačelnik Kolarek

vijest i foto: www.prelog.hr

Input your search keywords and press Enter.