Now Reading:
LEPOGLAVA SPORTSKI GRAD Ovo su imena najsportaša Grada Lepoglave u 2018. godini
Full Article 3 minutes read

LEPOGLAVA SPORTSKI GRAD Ovo su imena najsportaša Grada Lepoglave u 2018. godini

Na prigodnoj su svečanosti najboljim sportašima i sportskim ekipama Grada Lepoglave u 2018. godini dodijeljena priznanja Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave.

– Željeli bismo da u sljedećoj godini imamo još napetiji izbor odnosno još više kandidata za dodjelu ovih prestižnih titula. Obećavam sportašima još veću financijsku i materijalnu podršku. Pri tom od sportaša očekujem da svojim zalaganjima opravdaju ta ulaganja – poručio je uoči dodijele priznanja sportašima predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, Tonko Županić.

Najboljom sportašicom u 2018. godini proglašena je Tea Hojsak iz Ženskog nogometnog kluba Lepoglava, a najboljim sportašem Mario Musulin iz Sportsko penjačkog kluba “Direkt”. Najboljom ženskom sportskom ekipom proglašen je Ženski nogometni klub Lepoglava, a najboljom muškom ekipom Kuglački klub Lepoglava.

Najboljom mladom sportašicom Grada Lepoglave u 2018. godini proglašena je Mia Ribić iz ženskog odbojkaškog kluba Lepoglava, a najboljim mladim sportašem Patrik Vučković iz Karate kluba Lepoglava. Priznanje za perspektivnu mladu sportašicu primila je Katarina Briški iz Ženskog nogometnog kluba Lepoglava, a perspektivnog mladog sportaša Leon Butko iz Karate kluba Lepoglava.

Perspektivnom mladom ekipom proglašen je Ženski odbojkaški klub Lepoglava. Najuspješniji sportaš veteran u 2018. godini bio je Zlatko Turk iz Kuglačkog kluba Lepoglava.Titulu trenera godine ponijela je Stela Gotal iz Ženskog nogometnog kluba Lepoglava. Posebno priznanje zaslužnom sportskom djelatniku pripalo je Jerku Kosu iz Planinarskog društva “Pusti duh”, dok je priznanje za poseban doprinos sportu Grada Lepoglave dodijeljeno Udruzi za sport i rekreaciju “Sport za sve” Višnjica.

Priznanja najboljima uručili su zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave, Hrvoje Kovač te predsjednik Gradskog vijeća, Robert Dukarić.

– Važno je baviti se sportom kako zbog zdravlja tako i vlastite “nadogradnje”. Bavite se sportom i uživajte u njemu – poručio je sportašima Dukarić istaknuvši da je Grad Lepoglava uz podršku Gradskog vijeća u ovoj godini osigurao značajna sredstva za obrazovanje i sport.

I zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač je istaknuo da se nakon recesijskih godina iznos kojim Grad Lepoglava pomaže sport povećao. Pri tom se osvrnuo na projekt financiranja Nogometne akademije NK Varaždin.

– Želim da novci ostanu u Lepoglavi i da njima financiramo naše klubove i sportaše. Ako će netko iskakati talentom i kvalitetom, on će prirodnim putem otići u neku drugi sredinu koja će mu omogućiti daljnji sportski razvoj. Nama je bitno osigurati bazu odnosno uvjete za početak bavljenja sportom – poručio je Kovač.

www.aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.