Now Reading:
Carev skoro poginuo iznad Austrije
Full Article 2 minutes read

Carev skoro poginuo iznad Austrije

akcija

Uređaj za magnetsku rezonancu (MR) stigao je u utorak, 12. veljače, u Opću bolnicu Varaždin. Važan uređaj vrijedan je 7,1 milijun kuna, a nabavljen je bespovratnim sredstvima Europske unije, iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu projekta Ministarstva zdravstva. Do kraja ožujka MR bi trebao biti montiran i početi službeno s radom.

– Baš kao što smo najavili, Opća bolnica Varaždin je prva javna zdravstvena ustanova na sjeveru Hrvatske koja ima uređaj za magnetsku rezonancu. Nakon što se na MR čekalo godinama, ponosni smo što će biti u varaždinskoj bolnici kao najvećoj i najznačajnijoj zdravstvenoj ustanovi na sjeveru Hrvatske – rekao je župan Radimir Čačić.

Na području sjeverozapadne Hrvatske živi oko 500 tisuća stanovnika, a ovo je prvi MR u sustavu javnog zdravstva.

– izjava Vugrin – rekao je zamjenik župana Robert Vugrin, koji je napomenuo da se ovime nastavlja trend velikih investicija u infrastrukturu, opremu i ljude u zdravstvu u Varaždinskoj županiji.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić, dr. med., ocijenio je dolazak magnetske rezonance povijesnim trenutkom za varaždinsku bolnicu.

bal

– U varaždinsku bolnicu nakon dugog niza godina borbe stiže magnetska rezonanca, koja danas predstavlja uređaj bez kojeg jedna bolnica našeg tipa ne može raditi. Aparat je ovdje, krenuli smo s pripremom prostora i očekujemo da ćemo ju u zadanom roku uspjeti instalirati i krenuti s radom. Očekujemo da će to biti do kraja ožujka. Ugovor s izvođačem potpisan je 6. veljače, rok je 45 dana, uz otprilike 15 dana za montažu uređaja – izjavio je Kudelić.

– Kroz raznorazne projekte bilo je predviđeno da se uređaj za MR nabavi za Opću bolnicu Varaždinu koju se uvijek na neki način zaobilazilo prilikom rađenja planova za kupnju ovakvog tipa uređaja. Uređaj je trebao biti nabavljen u sklopu projekta dogradnje kirurgije od kojeg se odustalo, a koji je trebao ići po principu javno-privatnog partnerstva. Otvorila se ipak mogućnost da se uređaj nabavi zahvaljujući sredstvima iz EU fondova i to je naposljetku učinjeno – pojasnio je ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

a.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.