Now Reading:
Meteorolozi upozoravaju: Stižu izraženi pljuskovi i grmljavina, Hrvatskoj prijeti olujno nevrijeme!
Full Article 1 minutes read

Meteorolozi upozoravaju: Stižu izraženi pljuskovi i grmljavina, Hrvatskoj prijeti olujno nevrijeme!

Prognostičari za ovaj tjedan najavljuju doista loše vrijeme, bar u njegovom prvom dijelu, ali do vikenda bi se situacija trebala smirit.

Iako je u Dalmaciji većinom sunčano, sjeverniji dijelovi obale i zapad unutrašnjosti Hrvatske suočavaju se s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ova nestabilna vremenska situacija nastavit će se i tijekom poslijepodneva, kada će kiša i pljuskovi biti uglavnom prisutni u kopnenom dijelu Hrvatske i na sjevernom Jadranu. Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda upozorava na mogućnost lokalno izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom pa čak i nevremenom, prenosi N1.

Nestabilno vrijeme nastavit će se i u utorak, kiša i pljuskovi s grmljavinom na sjevernom Jadranu i u kopnenom dijelu Hrvatske, posebno u prvom dijelu dana. Očekuje se pad temperature zbog okretanja vjetra na sjeverni smjer.

Srijeda također donosi kišu i pljuskove s grmljavinom koji će zahvatiti i područje Dalmacije. Stabilizacija vremena neće nastupiti ni u drugom dijelu tjedna jer četvrtak donosi lokalne nestabilnosti. Međutim, od petka se očekuje postupno smirivanje vremena, piše N1.

sjever.hr/N1info.hr
10.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.