Now Reading:
JVP Grada Krapine slavi 30. rođendan! Ove subote dođite na Dan otvorenih vrata i razgledajte opremu žurnih službi, a očekuje vas i zipline i brojni sadržaji za mališane
Full Article 4 minutes read

JVP Grada Krapine slavi 30. rođendan! Ove subote dođite na Dan otvorenih vrata i razgledajte opremu žurnih službi, a očekuje vas i zipline i brojni sadržaji za mališane

Ove se godine obilježava 30. obljetnica osnivanja Javne vatrogasne postrojbe Grada Krapine koja će se obilježiti na poseban način – Danom otvorenih vrata koji u suradnji s JVP-om organizira Vatrogasna zajednica grada Krapine.

Dan otvorenih vrata održat će se u Krapini u subotu, 25. svibnja od 10 sati, a gradonačelnik i saborski zastupnik Zoran Gregurović svoje je sugrađane pozvao na ovo atraktivno događanje.

-Bit će doista puno jako zanimljivih sadržaja, pogotovo za naše najmlađe. Koristim priliku da pozovem sve sugrađane, posebno one najmlađe, da dođu, vide i isprobaju izloženu opremu, da se malo podruže i povesele, a možda će netko od njih nakon toga dobiti volju da krene u vatrogastvo – rekao je Gregurović te zahvalio svima koji su se uključili u pripremu i organizaciju Dana otvorenih vrata.

Gradonačelnik je istaknuo da Grad Krapina konstantno, već dugi niz godina izdvaja značajna sredstva za rad DVD-ova i Javne vatrogasne postrojbe.

-Unatrag nekoliko godina uređeni su vatrogasni domovi na području grada Krapine značajnim sredstvima Grada, ali velikim dijelom zahvaljujući i volonterskom radu, odnosno volonterskim satima članova tih istih DVD-ova. Kada god se ukaže potreba, nabavljamo opremu, a u pripremi je izmjena i dopuna gradskog proračuna, pa ćemo rebalansom još dodatno značajno povećati sredstva za vatrogastvo, kako za JVP, tako i za našu Vatrogasnu zajednicu, za nabavu dodatne opreme i dodatno uređenje još jednog vatrogasnog doma na području grada – najavio je Gregurović.

Što će se točno i gdje događati na Danu otvorenih vrata, objasnio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Krapine Daniel Pelin.

-Prezentirat ćemo vatrogasnu djelatnost i sve žurne službe koje su u sustavu civilne zaštite. Tu će biti i policija, Civilna zaštita grada Krapine, hitna služba, Crveni križ, kao i Hrvatska gorska služba spašavanja. Posjetiteljima ćemo prezentirati našu vatrogasnu opremu, a ostale službe svoju opremu i svi će se moći upoznati s našim djelatnostima. Imat ćemo poligone koji će biti postavljeni kod Osnovne škole Ljudevit Gaj u Krapini i na potezu kroz Šetalište hrvatskog narodnog preporoda. HGSS će napraviti zipline preko Krapinčice koji će naši sugrađani moći koristiti i vidjeti kako to funkcionira, a u Krapinčici će biti čamac, pa će odrasli i klinci moći osjetiti kako je to voziti se u čamcu, kako je to kad se nekoga spašava – rekao je Pelin.

Bit će tu još mnogo opreme koju će veliki i mali posjetitelji moći isprobati, dodao je.

-Primjerice, bit će postavljen uskočni jastuk koji će naši sugrađani i djeca moći isprobati, skakati unutra i vidjeti kako je to kada je stvarna situacija, opasnost, kako to sve djeluje. Za klince će još biti postavljen napuhanac na temu vatrogastva, a bit će tu i vatrogasni kamion – najavio je Pelin.

Poziv sugrađanima da dođu na Dan otvorenih vrata uputio je i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Krapine Vjekoslav Kranjčec.

-Pozivam ljude, roditelje s djecom da dođu jer doista će imati što vidjeti. Organiziramo to jer je ovo naš mjesec zaštite od požara i slavimo našeg zaštitnika sv. Florijana, a druga stvar je da smo htjeli zahvaliti dečkima iz Javne vatrogasne postrojbe koji slave 30 godina postojanja. Oni su to zaslužili svojim radom i zalaganjem svih ovih godina. Htjeli smo da javnost vidi čime se oni bave i što rade – rekao je Kranjčec.

Dodao je da će na Danu otvorenih vrata biti izložena i oprema kupljena prošle godine, za koju je izdvojeno oko 90 tisuća eura.

-To je jako puno za jednu malu i mladu zajednicu i to je prilika da sve pokažemo našim sugrađanima – zaključio je Kranjčec.

a.kučić/sjever.hr
22.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.