Now Reading:
Kandidati SDP-ove liste za Europski parlament u Krapini predstavili listu: “Ovo je lista 12 jakih individua koje idu po pobjedu“
Full Article 3 minutes read

Kandidati SDP-ove liste za Europski parlament u Krapini predstavili listu: “Ovo je lista 12 jakih individua koje idu po pobjedu“

Kandidatkinje i kandidati SDP-ove koalicijske liste za Europski parlament u utorak su boravili u Zagorju. Svoj su posjet započeli u Zlataru gdje su se družili s građanima, a nakon toga su na konferenciji za novinare u Poduzetničkom centru KZŽ u Krapini predstavili koalicijsku listu za Europski parlament na kojoj su uz SDP i DO i SIP, HSS i Glas.

Potpredsjednik stranke Siniša Hajdaš Dončić rekao je da je riječ o 12 jakih individua koje idu po pobjedu.

Ovo je lista od 12 jakih individua, ljudi koji imaju i svoj privatni, profesionalni i politički background ili kako bi se reklo CV i koji zapravo neće zeznuti građane Republike Hrvatske – istaknuo je Hajdaš Dončić.

Dodao je kako su kandidati s njihove koalicijske liste možda jedini u ovoj sportskoj utakmici za Europski parlament koji prepoznaju vrijednost lokalne zajednice.

Oni prepoznaju vrijednost identiteta, ekonomske, socijalne, društvene i institucionalne komponente i nisu se ‘otuđmanili’…Idemo po pobjedu – naglasio  poručio je Hajdaš Dončić.

SDP-ova europarlamentarka Biljana Borzan i nositeljica liste za ove izbore istaknula je da je ponosna što je na druženju s građanima u Zlataru vidjela da im se obraćaju s povjerenjem. Dodala je da je prema zadnjoj financijskoj omotnici Hrvatska najgora u korištenju EU fondova, te da se novac iz interventnih fondova nije koristio na vrijeme, posebice kada je riječ o potresu.

Mi smo jedina zemlja koja je tražila odgodu korištenja sredstava za situaciju koja je bila hitna. Naši građani u Sisačko-moslavačkoj županiji su živjeli u kontejnerima godinama – kazala je Borzan i dodala kako je uvjerena da će građani na ovim izborima pokazati da su prepoznali njih, SDP-ovce u Europskom parlamentu i sve ono što su radili jer bilo je toga zaista dosta.

 – Svatko od nas se može podičiti svojim radom i mislim da smo se dobro pozicionirali u javnosti, a sada ćemo kroz izbore nadam se i na neki način od strane građana dobiti palac gore – uvjerena je Biljana Borzan.

Podršku kandidatima s koalicijske liste pružio je SDP-ov krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je istaknuo da je s obzirom na način financiranja lokalne i regionalne samouprave, bez povlačenja sredstava iz europskih fondova nemoguće realizirati velike, strateške projekte.

– Izuzetno je bitno da nam, osim suradnje s resornim ministarstvima, naši europarlamentarci budu na raspolaganju i da nam omoguće kontakte izravno u Bruxellesu, s ljudima koji kreiraju kako će izgledati javni pozivi. Stoga pozivam sve ljude da izađu na izbore za Europski parlament. Oni su izuzetno bitni jer se mnoge zajedničke politike kreiraju u Bruxellesu i nije svejedno tko će nas zastupati, koje vrijednosti će zastupati i koliko nam je stalo do realizacije projekata – završio je Kolar.

Nakon Krapine kandidati SDP-ove koalicije za Europski parlament, posjetili su i Zabok gdje su obišli Regionalni centar kompetentnosti, te prošetali novim biciklističkim mostom do Regeneratora.

i.belošević/sjever.hr 14.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.