Now Reading:
Tradicionalna proslava Međunarodnog praznika rada na izletištu Drava okupila mnogobrojne Varaždince, organizirana i humanitarna tombola
Full Article 2 minutes read

Tradicionalna proslava Međunarodnog praznika rada na izletištu Drava okupila mnogobrojne Varaždince, organizirana i humanitarna tombola

Grad Varaždin je i ove godine na Međunarodni praznik rada, 1. svibnja, pripremio veliku proslavu na izletištu Drava.

Uz glazbeno-zabavni program i humanitarnu tombolu, tom je prigodom podijeljeno oko 6000 besplatnih porcija graha.

Program proslave započeo je s budnicom KUD-a Hrvatskih željezica na sedam lokacija u gradu, a na slavlju na Dravi sudjelovali su Centar tradicijske kulture Varaždin, Plesni klub Feel, Varaždinske mažoretkinje i Glazbena radionica “Mali slavuji” DVD-a Varaždin.

Pet minuta prije podneva nastupili su kuburaši, već tradicionalni gosti iz Maruševca.

Na proslavi Međunarodnog praznika rada na Dravi bio je i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj koji je rekao kako se već tradicionalno 1. Maj slavi na Dravi i imaju privilegiju da imaju ovakav prekrasan prostor na kojega mogu doći.

Ovdje će danas biti i desetak tisuća Varaždinaca. Dijeli se oko 6 tisuća porcija graha i želimo istaknuti da je Grad Varaždin grad koji ima najveću zaposlenost u Hrvatskoj, imamo 690 zaposlenih na 1000 stanovnika, kao nitko u Hrvatskoj. Također, želimo da naši zaposleni imaju što veće plaće i što bolja prava. Sad se promijenila ona paradigma, jer su nekada poslodavci govorili ‘udariš nogom u grm i izlete tri radnika’, a danas su radnici u prilici da mogu tražiti bolji posao. Nekada su naši očevi, majke, djedovi i bake, gdje su se zaposlili na početku tamo radili cijeli život, a danas imamo veće mogućnosti i želimo potaknuti naše radnike da traže bolje, ali u našoj domovini – istaknuo je Bosilj.

Organizirana je i humanitarna tombola Zaklade solidarnosti Grada Varaždina po cijeni od dva eura, a sav prihod namijenjen je ljudima koji su u socijalnoj ili zdravstvenoj potrebi.

 – U ovu humanitarnu priču oko današnjeg Međunarodnog praznika rada uključilo se 1000 tvrtki i poduzetnika iz grada Varaždina koji su donirali stvari za tombolu i svaka srećka je dobitna, a sav prihod ide Zakladi solidarnosti Grada Varaždina iz koje onima najpotrebitijima dajemo novac. Nedavno smo tako kupili jedna invalidska kolica – naglasio je Bosilj.

Na poziv gradonačelnika Bosilja na izletište Drava na Međunarodni praznika rada došao je i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

i.belošević/sjever.hr 01.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.