Now Reading:
Građani od jutra ne mogu podići lijekove, ne prolaze ni uputnice: „Pacijenti su ljuti i zovu nas, a mi nismo dobili obavijest što se događa”
Full Article 1 minutes read

Građani od jutra ne mogu podići lijekove, ne prolaze ni uputnice: „Pacijenti su ljuti i zovu nas, a mi nismo dobili obavijest što se događa”

Zbog problema u Centralnom zdravstvenom informatičkom sustavu (CEZIH), građani u ljekarnama ne mogu podići lijekove putem eRecepta, a nisu dostupni ni eUputnice, niti eNalazi.

Ovu informaciju potvrdilo je za Jutarnji više liječnika primarne zdravstvene zaštite.

– Već oko 8.30 smo primijetili probleme. Ne možemo slati recepte niti puštati uputnice. Kao uvijek nam nitko nije rekao što se događa i kada će problem biti otklonjen – rekla je Vikica Krolo, liječnica obiteljske medicine.

I Nataša Ban Toskić, predsjednica KoHOM-a, potvrdila je kako sustav ne radi posljednja dva sata.

– Nismo još dobili obavijest što se događa. Pacijenti su ljuti i zovu nas. Zovu nas iz bolnica jer misle da nismo pustili uputnice, iz ljekarni jer misle da nismo pustili lijek – govori Ban Toskić i dodaje kako su prešli na papirnate uputnice i recepte dok se riješi problem. Također, izrazila je zabrinutost ako se ne riješi problem uskoro jer je sutra neradan dan, piše Jutarnji.

Novinari Jutarnjeg upit su poslali i Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje te se čeka odgovor Zavoda.

foto: ilustracija
sjever.hr/jutarnji.hr
16.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.