Now Reading:
Krapinsko-zagorska županija kroz Javni poziv za potpore u turizmu osigurala 80 tisuća eura. Kolar: Želimo dodatno unaprijediti kvalitetu usluge i sadržaja našim gostima
Full Article 2 minutes read

Krapinsko-zagorska županija kroz Javni poziv za potpore u turizmu osigurala 80 tisuća eura. Kolar: Želimo dodatno unaprijediti kvalitetu usluge i sadržaja našim gostima

Krapinsko-zagorska županija objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu u 2024. godini u sklopu kojeg je osigurano 80.000 eura za unapređenje kvalitete postojeće smještajne ponude te uvođenje dodatnih inovativnih turističkih sadržaja u postojećim registriranim turističkim subjektima.

Župan Željko Kolar istaknuo je da osigurana sredstva za ovaj Javni poziv dvostruko veća u odnosu na prošlu godinu te naglasio kako će se po pojedinom korisniku dodijeliti najviše 5.000 eura.

Želimo dodatno unaprijediti kvalitetu usluge i sadržaja koji se pružaju našim gostima, odnosno još više obogatiti turističku ponudu s većom dodatnom vrijednošću koja omogućuje i veću prosječnu potrošnju turista – poručio je župan Kolar i dodao da Zagorje, bajka na dlanu nakon prošlogodišnje rekordne godine nastavlja rasti te da je u prva tri mjeseca 2024. ostvarilo rast noćenja turista za čak 9,8 %.

Javni poziv traje do 10. svibnja. Prihvatljivi korisnici su poduzetnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja Krapinsko-zagorske županije koji su registrirani za obavljanje  određene turističke djelatnosti na području Krapinsko-zagorske županije kao i fizičke osobe (iznajmljivači) koji  imaju objekt registriran za pružanje ugostiteljskih usluga (kuće za odmor) na području Krapinsko-zagorske županije; a turistički projekt za koji traže potporu ostvaruju na području Krapinsko-zagorske županije:

Kroz ovaj Javni poziv mogu se financirati samo troškovi nastali od 1. siječnja do 31. listopada 2024. godine. Pod prihvatljivim troškovima smatraju se obnova, rekonstrukcija i opremanje postojećih smještajnih kapaciteta te njihovih pratećih sadržaja s ciljem podizanja kvalitete i standarda, izgradnja bazena, dodatni sadržaji uz bazene, sportsko-rekreacijski i zabavni sadržaji, prostori za tematska i zabavna događanja, igraonice i sl. sadržaji za djecu, opremanje wellness i  spa zona (saune, hidromasažne kade i bazeni), trošak hortikulturnog uređenja okoliša, odnosno manji građevinski i zemljani radovi – maksimalno 30 % ukupne vrijednosti prijavljenog projekta, uređenje i opremanje dječjih igrališta, ulaganje u cikloturističku ponudu i druge rekreativne sadržaje, ulaganje u nove turističke sadržaje: vidikovci, jezerca i sl.

Maksimalni iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom Korisniku iznosi do 50 % prihvatljivih troškova bez PDV-a.

sjever.hr 14.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.