Now Reading:
U Stubakima započeo treći po redu Stonehill Open 2024. na kojem sudjeluje 70 natjecatelja iz šest zemalja
Full Article 3 minutes read

U Stubakima započeo treći po redu Stonehill Open 2024. na kojem sudjeluje 70 natjecatelja iz šest zemalja

U sklopu Dana Općine Stubičke Toplice, u organizaciji Disc golf kluba Stubaki, u suradnji s Općinom Stubičke Toplice i Turističkom zajednicom Općine Stubičke Toplice, u Stubakima se ovoga vikenda održava treće izdanje Disc golf turnira – Stonehill Open 2024.

Na natjecanje, koje se održava na Kamenjaku prijavljeni su natjecatelji iz čak šest zemalja – Austrije, Mađarske, Slovenije, Srbije, Norveške i Hrvatske, a natjecanje je u subotu otvorio načelnik Općine Stubičke Toplice, Josip Beljak, koji je svim natjecateljima poželio mirnu ruku i uspješno natjecanje.

– Jedan novi sport u Hrvatskoj koji se polako probija i ima sve više igrača u svijetu, vrlo popularan u Americi i Skandinavskim zemljama – rekao je načelnik te dodao kako je prihvatio inicijativu kluba za organizacijom natjecanje jer je vidio potencijal.

– Prihvatio sam to jer sam stvarno vidio potencijal, u jednu ruku turistički, budući da je ovdje danas 70 igrača i većinom su ljudi iz inozemstva, čime smo napravili jednu lijepu promociju općine, a i Zagorja, a isto tako promociju novog sporta, zdravog života i očuvanja prirode. Od kada se napravilo ovo igralište oni igraju, ali redovno i čiste i uređuju šumu i stvarno je puno čišća i ljepša – rekao je načelnik te dodao kako se radi o ekipi koja voli prirodu i iza sebe ne ostavlja smeće.

Dobitna su kombinacija – poručio je načelnik.

Radi se o sportu koji je pravila preuzeo iz golfa, a specifičnost igre objasnio je predsjednik Disc golf kluba Stubaki, Anđelko Zrinski.

– Staza ima 18 koševa, vodi skroz gore na Kamenjak, specifična je po tome što se ide malo gore, malo dolje. Duljina staze je skoro 2 km i jedna runda traje otprilike tri sata. Nisu svi koševi vidljivi, neki su daleko, neki su iza brijega, tako da ima raznih situacija – objasnio je Zrinski dodavši kako je cilj igre da se sa što manje hitaca ubaci disk u koš.

– Diskova ima različitih vrsta, jedni su za bliže akcije, a drugi su za dalje i jedni vuku lijevo, drugi desno. Dosta je kompleksno. Kada se prvi disk baci, idete do diska gdje vam je pao, markirate svoju poziciju i sa te pozicije možete uzeti bilo koji disk iz torbe – objasnio je Zrinski.

Jedna od natjecateljica je i Barbara Poljščak iz Slovenije koja je istaknula kako je već više puta bila na terenu u Kamenjaku jer je pogodan za održavanje treninga.

– Veselim se dolaziti u vaš kraj. U ovom sam sportu pet godina. Često odlazim na natjecanje jer volim nadmetanje i druženje kakva pružaju okupljanja na disc golfu – poručila je Poljščak.

sjever.hr

13.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.