Now Reading:
Župan Kolar s načelnikom Kosom obišao radove sanacije ceste u Sekirišću
Full Article 4 minutes read

Župan Kolar s načelnikom Kosom obišao radove sanacije ceste u Sekirišću

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar je u pratnji načelnika Općine Sveti Križ Začretje Marka Kosa i ravnatelja ŽUC-a Stjepana Sirovca obišao radove sanacije Županijske ceste 2162 u Sekirišće, naselju u općini Sveti Križ Začretje.

Općina Sveti Križ Začretje je na ovoj dionici prije samih radova izvela radove na rekonstrukciji dijela ove dionice prilikom čega je izgrađena nova oborinska odvodnja i pješačka staza, dok se sada ugrađuje nosivi i završni sloj samog kolničkog zastora.

Župan Željko Kolar kazao je kako se od 58 dionica županijskih cesta koje će se modernizirati u ovom investicijskom ciklusu, ovo je 32. po redu – dužine 570 metara i u vrijednosti 57 tisuća eura.

Županija je Općini dala dodatnih 60 tisuća eura potpore za projekt nogostupa i odvodnje. Osim modernizacije ceste ovdje kroz Sekirišće, pred školom smo dobili jednu vrlo ravnu dionicu koja bi mogla postati prebrza pa smo odmah pokrenuli i proceduru da se postave ležeći policajci s jedne i druge strane škole kako bi se usporio promet – naglasio je Kolar.

Župan se osvrnuo i na novo uređeno kompletno igralište i okoliš škole, što je ponovno investicija Općine Sveti Križ Začretje koja je imala uvjete i mogla se javiti na natječaj. Vrijednost investicije je 128 tisuća eura.

 – U ovako malom mjestu, u ovako kratkom razdoblju investicija je više od 400 tisuća eura, mislim da se ne bi posramili i puno veće sredine i gradovi, ne samo u našoj županiji, nego u Republici Hrvatskoj. Ovdje naš posao nije gotov, što se tiče općine Sveti Križ Začretje, mi još imamo iz ovog investicijskog ciklusa jednu dionicu, to je dionica u Donjoj Pačetini, ona je dužine kilometar i 200 metara i vrijednost investicije će biti oko 100 tisuća eura – napomenuo je Kolar.

Stjepan Sirovec je rekao kako nastavljaju s radovima sanacije kolničkog zastora županijskih i lokalnih cesta na području Krapinsko-zagorske županije putem kreditnog ciklusa koji su ugovorili.

– Ukupna vrijednost samo asfalterskih radova na dužini od 570 metara je nešto više od 57 tisuća eura, dok s projekt koji je provodila Općina Sveti Križ Začretje u koji smo se jednim dijelom uključili i mi iznosi nešto više od 383 tisuće eura. Vjerujem da ćemo završetkom ovih radova omogućiti sigurnije i ugodnije odvijanje prometa za mještane i sve vozače koji ovdje prolaze – naglasio je Sirovec.

Načelnik Marko Kos kazao je kako su pripremne radnje za ovaj projekt trajale gotovo dvije godine jer su imali problema s imovinsko-pravnim odnosima, tj. nizom objekata koji su praktički bili nelegalni, a sagrađeni su na ovoj prometnici.

Ovo je bio izuzetno opasan dio županijske ceste, s obzirom na to da se radi o jednoj kratkoj dionici, međutim uz samu Područnu školu, nama je bilo od izuzetne važnosti da riješimo ovu oborinsku odvodnju, jer je ova cesta sva bila u problemima i vodi – pojasnio je načelnik Kos.

Dodao je kako su ovim projektom riješili oborinsku odvodnju i problem nogostupa, a Općina Sveti Križ Začretje za ovaj je projekt izdvojila 280 tisuća eura.

– Veseli me da današnjim danom praktički idemo u asfaltno presvlačenje i završavamo ovaj dio investicije. Međutim, naša investicija ovdje u Sekirišću se nastavlja. Isto tako, preko 100 tisuća eura uložili smo ovdje u Područnu školu, zajedno s Krapinsko-zagorskom županijom i raznim fondovima da bismo jednostavno oplemenili ovaj kraj, da bismo zadržali djecu u ovom naselju, te da bismo pružili određenu sigurnost i da bi cijelo naselje bilo ljepše i sigurnije – zaključio je Kos.

i.belošević/sjever.hr 11.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.