Now Reading:
Održan Tehnički zbor sudionika sustava civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije -predstavljena vozila, oprema i djelokrug rada
Full Article 2 minutes read

Održan Tehnički zbor sudionika sustava civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije -predstavljena vozila, oprema i djelokrug rada

U sklopu obilježavanja 31. obljetnice Koprivničko-križevačke županije, u utorak je na koprivničkom Sajmištu održan drugi po redu Tehnički zbor sudionika sustava civilne zaštite.

Zbor na kojem su operativne snage i žurne službe sustava civilne zaštite javnosti predstavili vozila, tehničku opremu i svoj djelokrug rada su i ove godine organizirali Koprivničko-križevačka županija i Stožer CZ Koprivničko-križevačke županije uz potporu Grada Koprivnice kao domaćina. Dodana vrijednost Tehničkog zbora su bile edukacije usmjerene na djecu vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić rekao je kako smo svjesni u kakvim kriznim vremenima živimo i koliko je važno imati dobro ustrojen sustav civilne zaštite.

 – S obzirom na opremljenost i sposobnost našeg sustava koji se dokazao u brojnim zahtjevnim situacijama – od migrantskih kriza, potresa, poplava i epidemija, možemo slobodno kazati da stanovnici naše županije mogu biti mirni. Sustav je spreman odgovoriti na najteže zadatke, a posebno treba naglasiti odličnu suradnju svih sastavnica civilne zaštite. Hvala svima koji su pomogli u organizaciji, Gradu Koprivnici na prostoru, a posebno svim sudionicima koji danas sudjeluju te školama i vrtićima koji su u velikom broju došli posjetiti Tehnički zbor – poručio je Ljubić.     

Nakon svečanog otvorenja krenulo se u obilazak i razgledavanje opreme i vozila koje su predstavili Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije, Ravnateljstvo civilne zaštite i Službe civilne zaštite Koprivnica, Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Koprivnica, Policijska uprava koprivničko-križevačka i Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

sjever.hr 09.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.